有冇人覺得大陸真係會武統台灣

158 回覆
55 Like 362 Dislike
saving public 蕭生

可能會派人接走佢
中共敢對美國領土射核彈,佢瞬間就會滅亡
地球上得一個國家實戰用過核武,你估美國會唔會還手
北韓都有核武 統一左南韓未
就事論事 香港同台灣點比 中共都搞唔到台灣啲法律
如果拜登係任內死咗,大陸好大機會出手
台灣咁近支那,真係用核武,d核污染既空氣同水會唔會吹返去大陸?
2022年
人哋撤兵咪多咗兵力用囉 個到都10萬8萬兵
之前戰狼上身初期應該真係會
而家八國聯軍縮返入個閪都縮唔切啦
胡狗如果一個唔鳩up我就覺得有10%機會打,繼續鳩up就負100%機會打
算尻數啦 講撚到下下世都唔會郁手
比你治國真係死撚左
唔用既牌先會有用
用左皇牌打唔出應有既效果=玩撚完
唔會啦打輸咗好無面
沒有
今次阿富汗事件,會令到國內民族主義更難控制。更加容易去到極端情況。

網軍不停吹奏話美國會拋開台灣唔理。一方面固然係令到台灣人有唔少真係會放棄。

但令一方面,都係會令民族主義更高漲,打啦,既然美國係紙老虎黎,點解唔打佢老母。
樓主係咪睇得共媒太多

建議你研究下中美雙方係南海/台海嘅軍事部署
同埋軍力差距先

都未計仲有其他國家係南海嘅戰艦

聽下呢個軍事資訊channel

https://youtube.com/channel/UChlzJZpwAHBVpFsC52qPc8A
出核彈打台灣
如果後生係指80、90後 + 00半前,咁都可能好撚憎支共既
但係00後半開始已經玩緊小紅書同抖音,學緊捲舌音,日日係度skr
遲早80、90後會俾台灣班更後生既笑佢鍵盤反共廢老
接走佢再去第二度燈死人?
歐洲大陸

非洲大陸

美洲大陸
美國幾時講過頂唔到
你出下statement黎睇下
全世界最唔L驚州際彈道嘅就係美國
你自己睇下佢部署嘅神盾+愛國者+薩德攔截率幾高先啦
係理論上蘇聯射哂7000支都有大機率一支都唔跌落美國本土 大陸300支真係無咩威脅 連日本都未必威脅到
無話中國廢 係你自己唔明中國勁係邊 唔明美國又有幾勁啫

最強大將軍
用武打係下策 一定會得不償失
有神學士呢個職業 想武統邊個都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞