華記正能量同珍惜群組李璧而割席

209 回覆
276 Like 36 Dislike
本人楊官華「華記正能量」向大家宣布
因為意見分歧!正式同珍惜群組李壁怡割蓆

原因是元朗 721 事件,我們初心是為第 5 被告鄧懷琛先生抱不平,因為司法不公,刑期過重!所以我請求政研會主席鄧德成先生建立網上聯署簽名活動,鄧德成先生仗義相助,馬上答應去建立網上聯署,支持鄧生上訴,而珍惜群組李壁怡女士建議她負責做元朗街站簽名活動,爭取不懂得上網簽名的人士可以到街站簽名,本人同意並即時動用華記 patreon 會員的會費港幣 1 萬元交比珍惜群組李壁怡女士作街站活動費用購買宣傳單張及摺枱使用。

但受到法律界資深大律師湯家驊的專業意見,上訴期間作投訴會觸犯法例藐視法庭,所以我授受湯家驊意見!停止投訴法官行動!

另一方面,元朗 721 第五被告鄧懐琛妻子鄧太告訴我上訴申請及法援仍然未批,非常擔心及六神無主,要求楊官華停止一切有關於她先生案件的投訴行動,為尊重當時人的意願,本人楊官華完全接受鄧太的意見,停止有關投訴行動。

任何人一意孤行,好心做壞事!均與我楊官華及鄧太無關!特此聲明!

希望大家明白我不懂政治,只知道什麼是正義,請大家不要好心做壞事,幫倒忙!

任何人現階段投訴元朗 721 有關第五被告負責的法官,都係靠害,幫不到苦主之餘,更有機會增加苦主嘅壓力!不忘初心!請大家三思而後行。

楊官華上「華記正能量」
支持李璧而
呢個Monday 都幾good
速割
湯家驊同楊官華走得咁埋
多謝拖埋11哥去弱智群組
華記,小心元朗國搵你呀
可能有啲共同興趣
條撚樣既初心係乜?
華記正撚樣連人哋個名都打錯
尊重下得唔得
成段野都冇講點解割席喎
剩係話比左錢李壁而同唔再投訴 兩者有咩關係
分女不均?(白衣阿嫂)
華記個樣似會搞細路女?

我覺得似呀
真係可以好心做壞事既話唔介意幫佢手投訴
喂大佬唔好咁樣啦真係
為尊重當時人的意願
當事人

打死我都唔信佢地無微信群組
割席都有嘅!
好唔正能量呀!
我純粹轉載,應該係嗰日有個阿伯去元朗街站自認打人嗰日,佢哋嗌咗交

https://youtu.be/Dxgc71VpPAU

11分23秒開始聽
支持葉官告光頭佬誹謗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞