迎海

255 回覆
1 Like 22 Dislike
我去睇過大水坑 恒安 馬鞍山 同 迎海
因為唔係住個頭 但覺得迎海真心太遠 可能我生活圈唔係個頭 如果本第屋企人住個邊 都會考慮 但最近個價都唔平 屯馬線開左 真心推高左 依口價我會揀市區 雖然無咁新 但勝在方便 依口價實冇水位賺黎for 下次換樓
請問邊座OR 邊期隔離就係垃圾房
地花得返兩間係2座同7座
對商場有咩唔好?
我淨係覺得近
係唔係都好多小強
商場下面都係垃圾房, 咁多間餐廳
我覺得俾得起嘅個銀碼就唔好買底層複式喇,不如買個三房中/高層向海,再租/買多個車位。

底層複式除咗有個車位之外就冇咩好,俾花園包住蚊蟲多就一定(樓下公園仲見過有蛇)。
而且垃圾車會係你出面倒垃圾,私隱度又因為底層關係會差啲(預咗長期關窗同拉窗簾)。接樓上亂拋垃圾都算,一個唔好彩有飛人你仲要幫手接埋

整體黎講烏溪沙係幾好住,如果你養狗/鐘意戶外運動就更好。出入因為有屯馬係方便咗(時間唔係慳到幾多其實,係唔駛轉車有得坐就去到唔同地方咁解)
利申:冇住過底層,曾經租過迎海住only
要幾錢?
除非house 否則都唔好揀地下/平台/花園
嫌自己幾千萬唔係錢咩 一個空中飛人玩撚完
都仲未講乜衛生 清潔 私隱 採光度等等既問題
追完post笑撚死
班屯門西以為自己層瓏門幾百萬樓好把炮,睇唔起鳥溪沙
點知樓主有錢到買複式買天台戶,銀碼過2000萬
其實揀得烏溪沙都擺明想要海景架啦,要比都同將軍澳南去比
屯門廢西地方上唔到大場面
好似要5000萬
將軍澳南個海景都算幾核突。
唔好買底層花園,先唔講有人跳樓即跌幾球
個景都無中層咁靚啦,你買得烏溪沙都係J個吐露港
老西都買高層少少個海景開揚好多
btw 有無考慮雅典居?
如果5000萬真心唔抵買,雲海別墅都係6000
住到烏溪沙又想有花園其實點解要揀分層樓?
古天樂買左間

5000萬
睇你想要咩海景架姐,樓主個budget 喺將南買到好高層又開揚既景,前面有海濱花園+海景,成個感覺好CHILL
同埋我個人中意有橋既海景多D,烏溪沙果邊夜晚個海無野郁好似死海
迎海上無縫上蓋去黨鐵+ 無敵大海景, 全港都冇幾多個盤係咁既設定, 唔可以話抵買, 不過都有佢價值既
地鐵+大海景好多地方都有,反而係有個沙灘(chill)+新樓,呢樣嘢先係吸引。
我唔係話迎海唔抵買,我係講緊花園特色戶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞