200磅野豬被車撞,返魂無術

110 回覆
30 Like 191 Dislike
野豬係咪香港嘅象徵物
直情今日香港啦
有冇車cam片
Block撚漏左你
仆街有聲
RIP
唔怪之得啲肥婆成日都搵有車巴,原來係想食嘢
唔係即時死姐
撞到骨折咪又係等死
野生動物復完能力好強
唔係要靠捕獵維生嘅動物
唔影響佢食草 只要冇比人捕食
好返都唔出奇

當底褲~當絲襪~當胸圍
拍攝者不救?
一路好走
牛嘅生命力頑強過豬好多,豬真係不堪一撞
前年有隻母牛就嚟生B,去屠房途中 跳車逃生,竟然唔死得
幾日後生咗一隻BB牛
https://www.dailymail.co.uk/news/article-6562125/Pregnant-cow-Brianna-gives-birth-calf-days-later-escaping-moving-truck-way-abattoir.html
Pregnant cow Brianna kicks through door of moving cattle truck bound for slaughterhouse and leaps 8ft to safety before giving birth to calf days later
都係睇幾大隻如果係嗰啲300公斤+嘅大野豬一樣好難撞死
之前先有個鬼婆好似係西貢亂撞
撞死幾隻牛喎大屠殺
不過條鬼婆好似係大粒野
最後輕判左
難死又唔係唔死 你撞完再拖行 再碌兩野就乜都死啦
香港撞死動物真係好輕同第三世界國家無分別
根據《屠房規例》(第132BU章),任何人若無牌經營屠場、非法屠宰食用牲口或藏有禁售食物,皆屬違法,最高刑罰為罰款五萬元及入獄六個月。
如果係個人撞死左
喺隔離寫「慘!慘!豬!」會點
而家隻豬死左 仲好似好搞笑咁
但我自覺做豬好舒服,好少煩惱
每人提我其實唔會理
其實掉係荒山野嶺都可以餵飽好多小動物延續好多生命
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞