求大阪必食推薦

92 回覆
0 Like 3 Dislike
除咗金龍 一蘭 仲有無拉麵介紹?

都係金龍,別無其它,去大阪唔去金龍潮聖就等如入黃大仙冇拜神一樣。
天地人,食炭火豚丼

十分推薦?

我同d fd都覺得好好食,
上個大阪trip食左2次,
諗起都好想食

天地人
我食黑門市場個間 好撚正
除咗金龍 一蘭 仲有無拉麵介紹?

都係金龍,別無其它,去大阪唔去金龍潮聖就等如入黃大仙冇拜神一樣。

其實去日本食一餐拉麵就夠,重有好多其實野食
天地人,食炭火豚丼

十分推薦?

諗起都好想食

天地人

上次食1180yen左右 有拉麵+細size 豚飯
薩摩子
難波有間叫豚美既燒豬肉
好撚好食
難波附近有一間叫 麵屋丈六,係條小巷入面,主打醬油拉麵,通常唔多唔少都會有人排隊,如果鍾意濃重口味嘅拉麵可以試下,會有一種身體俾醬油徹底穿透嘅感覺
但個湯真係幾咸,同埋會有少少黑椒粒,我估應該得好少人會堅持飲哂
想問下有冇邊間可以一個人食蟹 見杜如風介紹果間要兩個人先得
梅田有間酒店有得食神戶牛 差唔多一萬yen位 好食
天地人,食炭火豚丼

十分推薦?

諗起都好想食

天地人

上次食1180yen左右 有拉麵+細size 豚飯

黑門市場果間正過千日前果間
金龍有請大陸喱做媒架,我見到有個阿叔衝返轉頭飲埋碗麵湯好好味咁

味道一流,上次食個日本呀叔除左鞋放隻腳出嚟,感覺好地道,真係食到本地人食嘅野
金龍有請大陸喱做媒架,我見到有個阿叔衝返轉頭飲埋碗麵湯好好味咁

味道一流,上次食個日本呀叔除左鞋放隻腳出嚟,感覺好地道,真係食到本地人食嘅野

力丸

呢間野幾好
金龍既地位好似築地既壽司大。 講左咩你自己諗
金龍既地位好似築地既壽司大。 講左咩你自己諗

我覺得壽司大係好食wor
係排隊太太太耐
大阪有幾間攞米芝蓮既章魚小丸子都唔錯
道頓堀肉劇場 但要排隊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞