華記係元朗訪問簽名支持街坊時 街坊自認「我都有份打㗎」佢入得嚟點解我唔打得呀!

289 回覆
604 Like 19 Dislike
中午時分,「華記」與「珍惜群組」召集人李璧而在街站就 7.21 白衣人暴動案判刑發表意見期間,一名戴着太陽鏡的年長男子主動走到街站簽名,當時他沒有戴口罩,要由街站人員提示並送上口罩。簽名後,「華記」問他是否支持在囚中的被告上訴,他表示支持。

「華記」再問阿伯,7.21 當晚是否在場,他說:「我點解唔喺度呀?我有份打㗎。」李璧而隨時說:「大家睇唔睇到呀,連個老人家都識得守護家園,唔通你拉佢呀?」其後「華記」着他「返屋企先,佢可能飲咗啲酒。」
記者上前追問詳情,阿伯說:「你入我村我唔打你?我保衞我條村,你嗰班友喺度,我點解唔打你?」

https://www.thestandnews.com/society/ab%E5%9C%98%E9%AB%94%E8%A8%AD%E8%A1%97%E7%AB%99%E8%81%B2%E6%8F%B4%E5%9C%A8%E5%9B%9A%E7%99%BD%E8%A1%A3%E4%BA%BA-%E6%9C%89%E5%B9%B4%E9%95%B7%E8%A1%97%E5%9D%8A%E8%87%AA%E8%AA%8D%E6%88%91%E6%9C%89%E4%BB%BD%E6%89%93%E6%9E%B6?fbclid=IwAR1-woncECwdyAGuNPnJCBVoaw5Moa-4ZuXbyQXFAs9DZUVqlEy1Myvxi2w
連登班報警撚可以做野了
佢呢個款打飛機都無力
仲識吹過連登仔
Blocked user
條撚樣話自己瞓西鐵站
美化恐襲,煽動暴力,蛋餅唔敢拉
我驚你一起手就變飛天南咁入鬼門關咁滯呀伯
西瓜佬都睇唔到會睇到你?
傻西阿伯
自己申請㗎咋
元朗站日日都有人
佢淨係打咗一日就叫保衛家園?
豬隊友
警黑勾結左好耐 驚閪咩

佢話自己姦淫擄掠 殺人放火都好
只要係愛國藍屍團村狗 講兩句保衛家園 一定唔會俾人拉

分分鐘幾個月後拎好市民獎同紫荊章
圍村人大晒?
元朗站都係佢管?
721有撚入去圍村咩 呀圍村人
依家黑社會都幾明目張膽
好撚多人果晚返緊屋企架
入警總搵簽名支持,一定滿簽
元朗真係有特權,無法無天
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞