想買隻見得下世面既錶 筆直2m

260 回覆
10 Like 641 Dislike
要見得世面既係個人,而唔係隻錶。大把有錢佬揸過百萬嘅車都係平時戴apple watch相反睇吓大陸人擺哂名牌上身都係柒,你而家就係同佢哋同一邏輯
你咪咁kai啦😒咩年代
黃子華: 隻錶唔係你架,你為下一代保管住架咋
係我就加多少少
2米筆咁直
Richard mille
最值錢係依啲 擺唔耐
真,冇咁大個頭唔好戴咁大頂帽。

唔明D 公屋仔點解要死慳死抵買名牌。反而我D 私樓fd 成身H&M u記。係扮有錢定真有錢,其實一講野就已經知。
咁gs 都有入門級既
G Shock
Pp 5980/1r
所有同錶有關嘅post都有呢張圖
save低備用先
apple
你走先,我頂住
呢隻nadal款 要 5,6百萬
仆你個街, 去買仿真錶啦你
你真係傻閪黎一萬同一百萬都唔識分學咩人買錶
如果二百萬呢,就Roger W Smith Great Britain。白金錶,靚到仆街。但缺點係唔出名,可能戴左唔及勞力士,想呃啲無知少女上床會難啲。同埋我都唔知香港有無得賣。
https://www.rwsmithwatches.com/watches/great-britain/

如果二萬呢,我諗Tudor, Omega, Longines 都買得起,呢啲大路名牌,幾穩陣下。

實在咩叫「見得下世面」? 其實你有閒錢,你覺得買錶係值咪買。但假設你拎2萬去say 進修,戴2千精工錶,都唔失禮。或者你覺得去旅行扺啲,咪去旅行。根本無人理你戴咩錶,無咩人識,識都唔會望實你手腕,欣賞你隻錶都唔一定欣賞你個人。錢係自己手,應該諗下點用得其所,而唔係去取悅他人,就算取悅他人都唔係靠隻2萬幾蚊嘅爛錶。
買石英不如唔好買
比多少少玩下hi beat
你大劣人?廣東話拼音m啊
樓主答左2萬,大家可以打佢啦
dllm
比返少少尊重好冇
以前高登啲傻閪老屎忽好鍾意講M架
唔用M一律當00後
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞