教協啟動解散程序 需三分之二會員投票通過

170 回覆
189 Like 2 Dislike
為左個超市寧願要搞手坐監?
其實只係驚冇平文具買
二年前又話攬炒不是口號有咩好驚
無睇香港新聞,憑猜想 9up ?

人哋昨日新聞講明係理事會一致決定解散,不過要按會章要求逐步實行。 講清講楚按會章要做啲咩同幾時投票,以及現有嘅關係/服務/案件點處理同時間線係點。

唔係9up 完即散。大公報同黨媒就係可以奉旨憑猜想同主題就 9up 。
今日割五城、明日割十城
執咗個超市都唔一定冇事啦
其實唔關執唔執事
今日官媒講到明 唔會因為執笠而冇事 一定追究到底
老老實實 依家佢要正式攪洗腦教學 教習大大思想 黨既偉光正
香港D教師鬼識/會教咩 所以最後一定搵大陸教師教
最後大多數教師都係會比清算 第時失業訓街
依家佢想短期內一刀切 要全部人跪左先 之後先慢慢收拾
即係幾乎冇可能
首先 我相信大部份會員都想保住教協個名
其次 要有60k人參與投票
最後 要有60k人參與投票都同意解散
懷疑你有冇睇過原文 淨係識loop呢句有乜撚嘢用
屌你老母你呢啲冷氣軍師快啲食屎啦
今日割五城、明日割十城
請睇帖81、83, thx
cable 同昨日嘅新聞無矛盾喎, 昨日內容有話會按會章解散,只係新聞嘅標題無寫按會章3個字。

呢度就標題有按會章3個字,所以可以9吹變咗2個講法有矛盾???
係人都會死,唔通老豆老母死個陣你會唔會傷心咩
會被宣傳為「係效力的非法公投」
甚至講成「以投票手段以達至危害xx安全」
請睇帖79
所以??

人哋昨日宣布解散有話按會章
今日cable 新聞話人哋按會章
然後有人貼會章出嚟

3件事同你 #20 9up 話有矛盾有關係?
唔執 到時咪又係初選咁玩
一獲捉晒入去坐又唔定罪
不過今次會員都落獲清算咁解

再唔係解散唔到紅底上場,到時教協紅過教聯仲整臭埋個名
會轉移去邊
仲有得投票改變結果咩, 太天真啦
唉 屌你真係唔撚明㗎喎...
多唔多又點,有幾可啲會員會投票
真,仲要60k

有30k算偷笑
不記名,洗乜2/3,九成票都出到黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞