網購新人!!關於官網 Carhartt wip尺寸問題

27 回覆
2 Like 2 Dislike
想問下大家Carhartt wip 英,美,日
呢3個官網賣既衫尺寸係唔係都相同?
會唔會英美官網賣既尺寸會大D?
因為見得日網有顯示衫既尺寸

Ps 係Carhartt wip 唔係Carhartt
美碼大到仆街喎
姐係佢地3個官網既size都唔同?
巴打你有買過?
T shirt日同美胸寬爭10cm
不過要睇款,有啲又loose fit又啲又regular
不能一概而論
https://carhartt-wip.jp/products/i022091-21s-0200
https://us.carhartt-wip.com/products/pocket-t-shirt-white
當最基本既白色 Pocket T regular fit
佢兩個官網賣既尺寸都唔同??
見日網既尺寸顯示得好鬼清楚
落實鋪試完先上網買
有試到
依家就係想知 美 日官網既Size一唔一樣
因為如果一樣Size 想係美網買

呢度咪有寫
我都知
但佢顯示得Chest呢個Size呢
Back Length,Sleeve,Shoulder 呢D全部無提過
你有無㩒過入去睇架
仲要Shirt Jackets 全部都係顯示得Chest 仲要件件都係同Tee 一樣數值
Suppose一樣,大貨都係同一地方出
想睇有shoulder嘅size chart可以去it個官網睇再去第度買
唔該巴打
sizechart 係話你知每個size既measurements 。英美日 S/M/L 一唔一樣都無關係因為你係搵番自己個尺寸而唔係碼. 即係例如你chest 係着開39in, 係US買開係M咁你去JP網就應該搵番39屬於邊個size, 可能係L可能係XL。
但如果掉返轉?用美網買 (其實日同美我都未試過買)
用返白T 做例子 見日網M既chest係55 姐係21寸左右?!
但見美網 佢XS chest 都已經33-35寸 呢個數值仲要連 jacket Shirts 件件衫都一樣
所以先令我有所疑惑
前胸同度背脊成個圈既分別
唔係架
真係件件都唔同,佢好多cutting架
就算jp有啲tee嘅m係52即係104cm,有啲係46.5即係93
差成10cm架
你都係逐件睇啦
人哋寫到咁清楚又究竟有幾疑惑呢

因為日本仔係將件衫放平度,佢哋多數會整個表寫晒一件衫邊度邊度幾長,多數用cm

鬼佬chest size就係你自己個人圍住個胸一個圈咁度,然後你跟返佢suggest嘅chest size買
建議你跟日本個表,拎自己屋企最常着嗰幾件T恤度下睇吓邊個size最近
你去搵件有104cm嘅t shirt俾我睇吓俾姚明定shaq著?
原來係咁
好!唔該巴打!!
胸嘅圓周喎
日本仔平量用cm唔係inches喎
前胸52cm 全圍係咪即係104cm呀? 換做inches 係41in都唔會係52啦,有幾難明? 自己數都未識計理解能力低就去寸其他人
溫馨提示,記得度自己個chest去買唔好度衣櫃啲衫去買。因為衫有厚薄鬆身slim fit同埋洗都多有鬆.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞