奧運閉幕禮│保錡挨近陳嘉倩被司徒夾帶Cap圖公審 杜汶澤:電視史上最作狀嘅女人

164 回覆
339 Like 21 Dislike

被網民封為「嘉倩BB」的前無綫新聞主播陳嘉倩,在東京奧運進行期間,與強尼、沈殷怡、馬啓仁(Keyman)和陳安立為ViuTV主持奧運直播節目《奧運有得揀》。在昨晚(8日)直播東京奧運閉幕禮時,MIRROR和ERROR亦有份坐陣錄影廠,16子分兩排而坐,但他們認真鬼馬,不時搶鏡;當中保錡趁陳嘉倩說話時,特意靠近對方,好讓鏡頭能夠拍攝到自己。

司徒夾帶叫保錡彈開。(司徒夾帶facebook)

素顏照。(陳嘉倩IG)

KOL司徒夾帶當時有cap低這個畫面,並分享到Facebook,留言道:「彈開啦你!夠膽搶我陳小姐鏡,仲黐到咁埋,想死」還加了一個好嬲的emoji,惹來向來敢言的杜汶澤回應。杜汶澤先cut走相中的陳嘉倩,只剩下保錡,並留言:「咁樣順眼好多」,司徒夾帶立即回覆阿澤:「OK OK,等我寫過條feed:彈開啦你!夠膽搶保琦fo,仲黐到咁埋,想死」同樣加了一個好嬲的emoji,阿澤就回他:「至少無咁作狀」,及後他更指名道姓:「陳嘉倩真係香港電視史上最作狀嘅女人。」隨即有不少網民表示認同杜汶澤的說法,亦有人笑司徒夾帶:「師傅你似害嘉倩多啲喎!」

其實陳嘉倩由新聞主播轉戰為藝人,雖然她憑著甜美外形成功吸引一班宅男fans,但人紅就自然多是非,她曾被數臭遲到兼且沒有禮貌,而且被指愛扮大牌;早前亮相ViuTV遊戲節目《考有feel》做嘉賓時,她又被指發電姣爆MIRROR犯眾憎。至於陳嘉倩是否作狀,就留待大家判斷!

https://skypost.ulifestyle.com.hk/article/3027594/奧運閉幕禮│保錡挨近陳嘉倩被司徒夾帶Cap圖公審%20%20杜汶澤:電視史上最作狀嘅女人
人哋作狀但至少係靚女,八両錡係提起每一樣野都令人討厭快撚啲去仆街
法官大人
過氣司徒夾帶收皮啦死唔斷氣咁
原來司徒夾帶仲未執?
空氣包又比人屈
其實當年佢點樣迫走umovie 其他人,例如白凱團果三個?
其實司徒夾帶而家到底做緊咩?
Youtuber?
Production house?
影女?
宜家d女姐仔
試當真佢有份
仲有想知瀛寰搜奇個偷片page係咪司徒夾帶開

圖一手勢係咪奶閪
司徒仔 幫VIU助攻

好過幫TVB副台

或者上翡翠台畀人撚

未夠當年TVB十分之一咁爆

人妖咁款都叫靚
唔知點解黐埋陳嘉倩嗰啲都係厹
影衰男人
呢條仔食咗佢最正嗰期
唔知前世做咗幾多好事
扶咗幾多個阿婆過馬路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞