岩岩大爆全裝 想問下師傅手勢

31 回覆
0 Like 8 Dislike
間屋本身都殘 幾十年 所以大爆裝過
問題冇相熟 上網格價搵左個算平既師傅
佢都整左兩個月 宜家上去睇 裝門個位中間個牆身裂左 佢話裝左個門邊遮左就冇問題 咁我都知 但咁裂法想問係咪真係裝到上去之後冇手尾?

跟住鋪磚 佢又講到廚房差唔多整完d磚 但我一上去睇 d磚拿位勁多都污糟 一係就唔係修得靚 係咪要叫佢整番好曬?
硬食,一係叫佢過主,裝修就係咁仆街,同埋你兩個月先搞到咁都係玩鳩你
即係進度太慢?
重點 呢d位 冇得執番好?
手勢差執幾多次都差,以前試過,執幾次都係鳩執,得閒過幾日上黎搞幾個鐘,谷鳩氣叫佢過主
Sorry 講錯 係裝左個半月 但上去睇 d手勢真係….
裝左門框的確係睇唔到
但裂到咁深
好似有啲危危乎

掃口粉果啲位
除非黃左或者黑左
否則我都唔會出聲
鋪得平 緊要啲
個師傅宜家話會幫我地掃番d灰上去補一補

磚拿 真係好多位都有d黃 完全睇唔出係新裝 仲要d磚係白色都幾顯眼
正常,特別經過夏天後(又熱又開冷氣)
所以通常d師傅會提供一年修整
裂咁咁上下就會停
所以裂哂先叫人上去補
或者由尻得佢
點解唔一開始就上黎問
除咗外觀問題 會唔會有其他更嚴重影響?
2個月等傢俬到埋就交得場
我唔係專業啦
但如果係表面輕微裂開
應該就係得外觀問題
純粹係冷縮熱脹
但你如果裂係講緊樓主幅圖咁
就唔敢講
買定家居保險
一次過批太厚咪裂
因為係女朋友屋企 我上左去睇覺得唔係好對路
間野本身都好殘舊先要全爆
無錯,裂裂下就停
我裂左2年先停我自己果d痕其實好細
初頭好介意,話晒新裝修,住左2年幾之後就開始算數
新屎坑
慢慢就唔覺
希望你地傢俬唔係搵呢個師傅整埋
一啲問題都無
門la乳膠位應該唔見光都同你批浸灰算係咁,就算見光 ,呢種裂法只係收水問題(如果灰唔會收水又洗乜批2-3浸)師傅過多浸灰都已經無左裂紋

如果掃口覺得唔靚,自己買包靚啲既掃口粉比師傅執一次,樓主講明師傅收得平 所以拎白英泥掃都係正常做法,同埋睇落瓦仔都係cheap野但睇落砌得幾平

唯一問係兩個月都仲係咁無乜野睇,同埋冷氣裝左先既話最好包一包佢,唔係日日幫你(試機)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞