收到Charles schwab 呢封信

24 回覆
0 Like 10 Dislike

請問係咪話緊我最低存款額唔夠?
如果唔係,講緊乜?我個acc 都係買賣下美股,無做其他野。

我大半年前係charles schwab 開戶口,過左幾個月先過錢去,當時係唔夠usd25000 (以我所知usd 25000 係最低存款額)

之後見佢無話我就無理佢,但7月中我又過錢去,今次之後夠usd25000
但我今日就收到呢封信,而封信既日期係係我夠usd25000 前既

有無師兄收過?感謝!
我都仲未入夠錢 不過我三四月先開

仲未收到呢封信

Btw 我記得有CS 不如你skype 打去直接問
Trading without sufficient funds 喎
衰good faith violation?
咩叫good faith violation?
唔關25k事
你cash account 要跟T+2 交收規矩呀
你應該用左未settle既錢買賣

google settlement violation 了解下啦
無知問下
未settle嘅錢 broker唔會幫你凍結咗你唔俾你拎黎交易架咩?
利申用開牛牛..
感謝,簡單黎講就係賣出股票既金錢要兩日後先可以用黎再買其他股,岩嗎?

因為個次我應該係見戶口有錢就買,我以為佢好似港股咁,T+2 先會入帳顯示到有錢係道比你trade
我都好好奇,港股係未到T+2 都唔會顯示到d 錢係道,唔通美股唔同?
孖爆咗
我應該唔係融資acc. 應該係上面講緊既good faith violation
App 入唔到
你T賣完stock A可以即刻買stock B,但係個stock B要T+2先賣得
屌我都係但website 版用到
app cannot login
on9仔揀cash 唔margin account?
唔夠錢都冇問題,我之前都拖咗成年先入錢入去。

佢都打長途提過我幾次,都問過佢係冇後果。話restrict 咗day trade function,但我果陣照買ETF 都冇影響
長知識
App 無反應
load得勁慢
之後都load唔到
Login 唔到
美股t+2
自己google
認真睇晒唔同例子
應該會發現彈性係大過港股T+2 hold住你既錢
樓上都有人舉左一個例子

支牛無跟regulation

你咁好奇 其實Google 可以比到好完整答案你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞