政府設域外管轄權打擊「起底」 緊急情況可冇手令下入屋搜查

139 回覆
13 Like 277 Dislike
起底可以有幾緊急
唔係幾明 d資料明明係網上搵到 事主自己放上去 點解叫起底?
嗚嗚嗚
我好撚驚呀屌你老母
國安法只影響少數人 結果講句口號 印張傳單都告鳩你

仲要未審先坐

成班白卡佬 信佢個個唔係低能就弱智
美國財政部伺服器上有林鄭同一眾高官資料

個人係咪要派三萬警隊精英攻入去
成篇野都好撚on99
只係consolidate啲資料咋喎
仲記唔記得Google, Facebook & Twitter
打飛機都唔係咁打
近近地台灣都唔撚理你啦
私隱專員鍾麗玲也澄清,沒有法庭手令搜查電子器材是「例外」和「緊急」的情況,事主必須已被視為疑犯,即將被捕前,專員可引例「望一望」手機,並非竊聽或入屋搜走器材。如涉事電子器材需要解鎖,或需入屋搜查,則仍須向法庭申手令,公署正準備委任證,並考慮發出指引,有需要時會與警方聯合行動

新民黨立法會議員容海恩質疑,草案未有條文涵蓋肖像,如果轉載。曾國衞表示,個人資料定義包括與在世人士直接或間接相關的資料,包括可辦認為當事人的肖像,故若披露肖像而造成當事人傷害,同受規管;至於轉載「起底」內容,只要有人未經當事人同意轉載,亦在草案規管範圍內https://www.thestandnews.com/politics/a_%E8%B5%B7%E5%BA%95%E5%88%91%E4%BA%8B%E5%8C%96%E7%A7%81%E9%9A%B1%E5%B0%88%E5%93%A1%E7%84%A1%E6%89%8B%E4%BB%A4%E4%BB%8D%E5%8F%AF%E6%90%9C%E6%9F%A5%E9%9B%BB%E5%AD%90%E5%99%A8%E6%9D%90-%E6%9B%BE%E5%9C%8B%E8%A1%9B%E9%99%90%E7%B7%8A%E6%80%A5%E6%83%85%E6%B3%81-%E9%8D%BE%E9%BA%97%E7%8E%B2%E5%8F%AA%E6%9C%83%E6%9C%9B%E4%B8%80%E6%9C%9B
大波華都被夾返嚟
你咁即係話全港人都係低能弱智
發瘟
好心啦,乜野年代呀?2021年啦

全部資料係網上任何人都睇到架啦
咁樣點構成起底呀?
光復香港 時代革命
寫係張紙
留得係政府宣得誓就揀左做狗
仲會屌佢老母咩
留返啲時間打壓香港人好過
係門口話自己國安人員要入屋已經得啦
簡單啲講
鍾意充公說充公?
間諜 藍絲 小粉紅加速浮上面

迫人著緊啲送果班友返大灣區/移除外國籍

咁好玩既野 海外香港人/被大陸害既人等左好耐
自己友唔計啦
目的係搞香港人同狗仔隊多,
海外唔撚理你理啦, 冇野搵野黎做咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞