(JJ插沙求救)住公屋頂層漏水漏到仆街,有無方法解決?

30 回覆
14 Like 0 Dislike
幾年前房署上黎打過針,管理處又係天台鋪過防水層,但都係漏到仆街,搵食環滲水辦又話唔關佢地事,區議員又懶理,可以點搞?

上網問左啲所謂防漏公司,都係叫我做所謂pu injection高壓灌漿,其實是咪等於打針?
真 唔理你就投訴佢地 反正垃圾HO都唔撚會扣人分

我唔會幫你搞架喇 快啲調啦做少間
係呀 都係打針 同房署做嘅一樣

冇得搞架 唔係成個天面都做過個防水都幾難解決
打針有用,煲都係治標唔治本,仲要係垂直牆身先叫work啲,如果天花板平面嘩滲落嚟,都好難頂到!

要知道啲水可以周圍起,你依刻打針灌防水料膨脹塞到d暗春隙,但積水多後一樣會再係新隙流!點都要上面肯搞先有安寧日子
唔好怕麻煩自己出錢搞,到有一日搬走時,你要自己花錢拆返哂還原最初
基本無得救,你真係想試吓,可以用負壓水泥,留個生口比水出

https://lotos-garden.blogspot.com/2015/06/blog-post_17.html?m=1
住公屋就是撚但啦
咪屋入面擔遮
搵房署再唔得搵東張西望
係,即係打針
邊條邨
新邨定舊邨? 如果新邨咁,新居屋都一樣理論上, 公屋仲可以屌到HA 整比你, 居屋過左DLP果10年真係等收皮
笑到仆街
呢個時候東張西x最撚鐘意幫你

個標題

公屋住戶xxxx滋擾 ,居民求助無門,政府懶理
之後都係懶理
而家咩時代 東張西x得9閒理你咩
佢就係最近係上面油撚完防水層,但隔左一個禮拜落雨就見真章,都仲係漏。
落去屌柒佢地就話黎緊會幫我油大個範圍
咁一定啦,本身都諗住買,但漏水問題真係頭痕
由細住到大,有感情,仲要樓下就有火車追,依排配套仲愈黎愈完善,真係唔捨得搬走
舊公屋,租戶(可買)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞