Router路由器 集中討論區(44) 為已為人 中共牌子勿選購

59 回覆
2 Like 1 Dislike
唔該你
屋企大約800呎,router係房,而家去遠小小就會淨係收到2.4G,有冇咩router介紹可以全屋都收到5G
600-700係咪求其買就得
500呎貨仔
有無巴打用AX4200
屋企上左1000MB
係MX4200 Test speed都有1000MB
但唔知點解落到WIFI出Iphone/ 第2個node就得返80MB
有無人講下隻ax86u?
重複左post
請轉去另一個post 集中討論
Router路由器 集中討論區(44) 為已為人 中共牌子勿選購
https://lih.kg/2648070
部ac59u
無啦啦上唔到網
上都都好慢 有d網係上唔到 speedtest完全唔得error
睇log 有句寫住
your isp dhcp not functioning correctly
點搞

isp係smt 直屌modem 完全上到無問題全速
我應該係小有地睇咗頭post嘅人
見你地頭post有推rax120
但早排又有post成班話rax120伏,啫係點?
netgear router用曬intel u?
thx
唔好貪平

買返1k 以上既router

想請教下依兩款router其實性能上係咪無分別
只係個樣有唔同
spec 一樣
tuf ax3000 多d gaming function 咁
實際作用不大
同埋呢隻大陸版開到4x4, 但係國際版搵唔到有呢個function
明白唔該晒師兄
我地少打機
咁買普通版算
400尺全屋電腦都行Wireless
NAS直插Router
如果電腦都行6E
買美水Wi-Fi 6E Router 會唔會係NAS拎嘢快啲
買咗隻RAX70
想問吓 最高達2401Mbps 同最大4803Mbps 係咩分別
點解係最高達同最大 2款字眼形容
用Linksys E8450 跟足佢個指引都做唔到 mesh
屋企用緊1000M plan 數據機駁Router 再經LAN線去電腦 但係出嚟得100M
開Router嘅setup page都係寫住LAN線得100M
可以點解決
唔想諗就 mx 4200
mx4200 3件裝睇price而家要4000蚊既係咪貴左
腦場唔洗4000喎
問下有冇得換 雖然多數唔換
通常咩牌子
通常係華為中興有人係nokia
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞