返工車程要1粒鐘以上既人真心好撚低賤

257 回覆
111 Like 25 Dislike
小弟on9
揀錯科讀
仲要讀屎片
搞到每日由西環番觀塘
仲要番730
加埋ot 放6點
冇補水
慘。咁我真係連狗都不如。
我返工來回要4個鐘
唔洗搭車
屯門返將軍澳....去就粒半鐘 未計返到公司 返黎就2粒鐘 唉

粒半唔得啦

屯門有車去九龍東再轉地鐵,粒半鐘點會唔得?你話塞車就冇計,塞車既話塞到兩三個鐘都仲得。

最快方法坐巴士去長沙灣轉地鐵 唔塞車加去到車站有車的情況下 一個鐘都唔洗就到左
上水返鰂魚涌
依家返到屋企樓下啦終於

有直車
利申調轉
以前南區出市區得香隧
去邊到要預早一個鐘起碼
宜家有南港島線啲時間好掌握好多
出金鐘都擊幾分鐘內嘅事情以前完全唔敢想肉
屌你老母住南區(冇地鐵個邊)日撚日要搭小巴轉地鐵 返8點9 都係要7點幾出門先唔撚會遲到我屌你老母
屌你老母住南區(冇地鐵個邊)日撚日要搭小巴轉地鐵 返8點9 都係要7點幾出門先唔撚會遲到我屌你老母

唔記得講:返奧運
大埔返機場 好彩有空中服務員睇下
曾經來回4.5-5個鐘
完試用即quit
大坑返中環都半個鐘
曾經來回4.5-5個鐘
完試用即quit

上水去觀塘,日日加埋冇2.5小時
點樣沖涼屙屎食飯刷牙洗面做倒4粒鐘
樓主仲慢過女人

不過來回兩粒幾鐘真係
以前住天水圍返過金鐘

西鐵+東涌線而家就9-10個字度都得。不過寧願去港島住劏房都唔會去新界住豪宅!

哇有骨氣到呀

住過港島真係返唔到轉頭。真係每個月寧願8000係北角租嗰房,都好過加多少少去天水圍租嗰單位。

點睇將軍澳

港島以外都唔洗諗

華富,數碼港 赤柱出銅鑼灣要1個鐘以上

如果自己揸車,數碼港出銅鑼灣應該好快,唔駛1個鐘,塞車另計

如果唔塞車,我諗唔駛半個鐘

https://www.google.com.hk/maps/dir/貝沙灣/銅鑼灣
根據google map,凌晨揸車貝沙灣至銅鑼灣,行香港仔隧道13分鐘,行西區果邊(堅尼地城、西營盤、上環)係15分鐘

首先你要自己有車,就算有隧道都塞撚死你,交通馬路唔使等燈你估?

其次,冇私家車,搭巴士小巴,條路窄又有貨車泊路霸左一邊位,你部車要等前面行左先埋到站,都未講香隧,就算暢通到極,姓全世界放假,你搭巴士由田灣出sogo肯撚定要半個鐘

人地上面咪話"如果自己揸車"囉
來回冇左2粒鐘
當你返工返9粒鐘 ot 2粒鐘
沖涼痾屎食飯刷牙洗面又4粒鐘
訓覺5粒鐘

姐係得1粒鐘係私人時間做自己野
賤過隻狗

上面揪嘢計盡9+2+2+4+5都係22個鐘,點計到得1個鐘做私人嘢?
返part time返過沙田,九龍灣同中環
我發現天水圍真係無論搭去邊都要一個鐘
而家返工 坐紅van連步行唔洗30分鐘

自己渣車唔洗20分鐘
點睇 無固定返工地點 果D ?
而家返工 坐紅van連步行唔洗30分鐘

自己渣車唔洗20分鐘

泊車呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞