有冇人可以解釋下"買唔到"PS5究竟係咩概念

304 回覆
85 Like 2304 Dislike
明明落深水埗走一轉都仲大把貨,點解硬係有班人響度屌"買唔到", "冇貨"

唔好同我講咩炒唔炒價,漲得果幾千你一個月人工一定買得起

話"買唔到"機果班算唔算係欺騙市民,冇錢又要充大頭

見post想買機而又話"買唔到"果班麻煩一點準時仆落黃金買,再聽到你話買唔到,我就屌鳩你個乞兒仔想R人送機

咁大個人,幾千蚊部PS5都要R人送真係肉撚酸
接到廣告都買到幾千萬億部啦 但係我係要r人送 吹咩
垃圾炒狗

利申:抽到原價買
我拍個廣告買幾十部啦
已封鎖會員 含住花生出世

打機又唔係必須
等下又唔洗死
所以唔益炒狗直接唔買
藍店無貨 = 買唔到
中意打機炒價都照食左
話買唔倒果班九成打機廢柴/ 根本唔中意打機
錢我大撚把 係唔想益你炒狗
貴過正價點解要買?助長炒風?
買得起還買得起
唔急玩梗係慢慢抽
做咩要益你班炒狗
Steam 仲有成倉 game 未郁
岩啊炒乜撚野價

梗係有幾多錢就買幾撚多部
Hobbyjapan編輯?

https://gank.fanpiece.com/m/gghog/c1405782.html

日本模型月刊《Hobby Japan》編輯「ペ@HJ&HJEX」卻在自己的Twitter上公開發言,認為網上這些表示討厭炒賣的人,只是一群不夠努力所以搶不到預購的酸民,而且更進一步表示因為市場有炒賣才代表貨物有價值,因為模型本身的定價利潤相當少還要經常做特價清倉,唯有炒賣才是長久經營的不二法門。
我就唔唔益班炒狗
吹咩
照你咁講,點解呢兩日我見到連登咁多人逼人炒價買波鞋

佢地個腦又係諗緊乜野
唔反駁
炒狗死全家
唔係喎,明明你銀行有錢點解唔買

鍾意但又話"買唔到"咪即係呃鳩我
個一萬幾千 我諗大把人都俾得起,但你俾炒價買只可以話你on9仔
Ps都無game 慢慢抽啦
限量同非限量既分別
ps5長遠計係無限量供應
懷疑樓主想護航乞狗3但未有人get
唔好話咩助長炒風呢啲垃圾

一句講到尾,想買而人地有貨你就要買,唔好話人地"冇貨"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞