不得不承認,「開電視」播奧運做得最好

187 回覆
392 Like 12 Dislike
搬返自己喺隔離po個回覆

開電視 ->用專業評述推廣奧運
TVB ->用死忠觀眾先識嘅藝人推廣奧運
ViuTV -> 用奧運推廣mirror
徐嘉樂,前香港籃球、排球及手球代表隊成員,前香港籃球代表隊隊長,曾經代表香港參加亞運比賽。
三樣運動嘅港隊,點解可以咁撚癲
江忞懿
有珊潺已經無得輸
梁雨恩質量非常之高
其實有線好多靚女主持
仲要幾專業下
比到人既感覺
睇過幾個唔同項目 都旁述得好好
可以將你由唔識講到識
重有個講開波既拍住佢做主持都ok 成日都唔記得左佢個名
77有江忞懿江卓儀李莉卓麗馨許煒森呢d都係又有料又(算)靚

加埋搵到李麗珊黎講之餘又咁啱食正晒攞金牌同風帆2條大soundbite
唔到你唔服
話佢係田徑教練 真?
無人睇手球 ???
廢柴奧斯塔治
鬼婆: I can't believe it!!how on earth did she .... !!
聽慣左返唔到轉頭
但係個app成日斷線
劉健基,take lead都好好
呢鋪,開電視真係做得勁好
viu 請埋d 運動員/教練講野 太參次,個水準好飄忽
淨係記得聽ViuTV 講羽毛波個大陸婆勁唔客觀
無論強國球員點打都係到吹奏

落後緊又話留力又話風向燈光剩,但換場之後又唔會講呢d環境因素,狂讚強國球員技好,無論點都係到奶

女單季軍戰打完都唔會讚贏左既印度球手,淨係係咁同另一個入左決賽既強國球手比較同吹捧

聽到火都黎
根本Viu 個電視台無咩深度可言
唔啱聽嘅說話係難聽架喇
但依個係長遠一個必須面對嘅問題

CCTVB 節目低水準垃圾,唔洗講啦
依家都叫為左CCTVB 死而支持Viu
咁假如CCTVB真係死,Viu仲有咩存在價值

Viu除左強尼、火火之外
都數唔出仲有邊個係叫有啲墨水同深度

天時地利人和捧出左Mirror & Error
但真係得依兩個組合,連造星2嘅人都唔見哂
Viu瘋狂咁出節目俾佢地,好似CCTVB當年捧林鋒咁
可能佢地做鳩屎節目無問題
但去到資訊性重啲嘅就出事喇

明乎其實嘅廖化當先鋒

開電視雖然無乜人
但我覺得佢係擁有最多全能型藝人
搞笑又得、資訊性又得、正經節目又得
但衰左無廠無資源,長久落去啲人一定會走

所以計我話
兩個台合作互補長短,叫做「Viu開電視」
做大塊餅打柒CCTVB吧啦
睇左咁多日,基仔應該係咁多個台表現最好既主持,不論賽前帶節奏吹水、賽事途中評論/問專家問題、或者賽後Round Up,都係恰到好處
話唔係咁講
任何節目總會有盡頭嘅一日

可能觀眾睇厭左
可能Mirror嘅熱潮減退
可能班幕後江郎才盡
可能其他台節目更加吸引

而Viu其實行緊CCTVB條舊路
一橋多用,獨捧某幾個藝人,節目公式化
你諗下,依家嘅Viu除左MirrorError嘅綜藝節目之外
仲有啲咩野
幾時改咗姓許
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞