[罪大] Sony A90J OLED TV 用家分享區 (1)

17 回覆
2 Like 2 Dislike

Sony A90J Spec
55吋/65吋 (OLED : 3840 x 2160)
Wi-Fi 認證 802.11a/b/g/n/ac
Bluetooth 4.2
1 x RJ45
有chromecast, airplay, homekit
4 x HDMI (HDMI3,4 support eARC, ARR, VLLM), 部分功能需等待軟件更新
3 x USB
驅動器 x2,重低音揚聲器 x2 (Acoustic Surface Audio+)
Google TV System 16GB Memory

各大用戶/準買家歡迎留言/發問
有無用家分享下好唔好用
你指邊方面?
A80J 點睇
如果Budget 唔容許上A90, A80都推薦
A80 好似都有啲滯銷
其實有咩分別
差距大唔大
簡單而言
1. 組裝地方,日本vs馬拉
2. 屏幕處理, A90少啲反光
3. Remote, A90有背光
4. 屏幕校正, A90再做得好啲

仲有啲分別,外國做左唔少review
以下係其中一個我覺得做得唔錯
https://youtu.be/3KpD06NQk40
用家
想問問各位訂左幾耐先至有貨?

我今個月頭訂左,佢話要月底先有。。。
想問下大家用唔用到Disney plus 一用就話要update 然後又話incompatible
師兄行定水?可以講下真實感受嗎?1516緊

1516 緊啲咩

我唔係專家 未換用緊Pan 記 5k 個啲假4K 40"

一換個時梗係 wa 一聲好正啦

啲色好靚 對比度高 聲音好過部舊機

我好滿意
1516緊牌子,之前用開sony 9500g, Pan記oled我都有諗,請問佢反應快唔快?動態畫面靚唔靚呢?
保埋烙印真唔真?
我個部Pan 係垃圾LCD 5000蚊貨仔

睇奧運網球個波會有鬼影 其他時間無咩問題

我就好少睇電視 都係Netflix YT PS5 多

暫時係無問題

保烙印就唔清楚 Sony 有咩 好似LG 先保?
P記官網有寫保埋屏幕,但唔知保唔保烙印
而家只考慮oled tv
Sony 新 X95K MiniLED 好似好正喎

唔考慮下?
都未出價,同埋65太大部了
Oled唔俾媽咪睇新聞台應該無事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞