[重溫]阿婆報警

112 回覆
299 Like 22 Dislike
話說近排H5N1禽流感極之猖狂,除o左造成大量禽畜死亡外仲有機會傳俾人類…而今日阿婆行過元朗大江浦見到大批雞隻棄屍荒野,並懷疑雞隻係感染禽流感而死,所以阿婆便立即致電999報警求助…
阿婆:喂,呢度係咪「鳩鳩鳩」呀(喂呢度係咪999呀)
警察:乜阿婆又係你呀?今次又乜事呀,你知唔知你好煩呀!
阿婆:有人亂咁「屌西」呀(有人亂咁掉雞呀)
警察:人哋屌西關你乜嘢事呀?
阿婆:而家啲「西」臭晒,今朝啲「西窿」度仲有好多「精」,但而家得返啲「西」毛响度(而家啲雞臭晒,今朝啲雞籠度仲有好多淨,但而家得返啲雞毛响度。)
警察:啲西臭你咪撚聞啦!
阿婆:但啲「西」真係好臭呀好難聞呀!(但o的雞真係好臭呀好難聞呀)
警察:西俾人屌得多梗係臭o架啦,你仲走去聞做乜o野呀!?
阿婆:我懷疑呢啲係「含男撚死西」(我懷疑呢o的係禽流感死雞)
警察:你妒忌人哋有得含呀,鬧人死西咁冇品?
阿婆:你快啲「屌勁插」去「賴臭西」啦(你快o的叫警察去埋臭雞啦)
聽正好多
有冇10年

一定唔止
睇到扯左

小學回憶
好撚懷念
阿婆︰喂,係咪「鳩鳩鳩」呀?
警察︰阿婆,今次又有咩野呀?
阿婆︰阿蛇,我條「鳩」(狗)唔識郁呀!
警察︰嘩!阿婆,識你咁耐都唔知你有鳩o既!?
阿婆︰係呀,我條「鳩」都跟左我10幾年囉,唔知做咩佢而家唔識郁呀,阿「蛇」(Sir)你快D救下佢呀!
警察︰阿婆,係咪你平時亂咁玩你條鳩呀?
阿婆︰唔係呀,我對佢好好架,我成日「打飛機」(搭飛機)都搵埋佢架…
警察︰頂!你成日打飛機唔怪之得佢唔識郁啦
阿婆︰我吹極佢都唔識企起身呀!(阿婆幫隻狗做人工呼吸)
警察︰唉…算啦阿婆,口交都唔掂即係死左架啦…
阿婆︰下?我條「鳩」(狗)死左!?咁我以後咪冇「鳩」(狗)用?
有聲
原來有咁多
有一天,早上落緊一場大雨…啊婆因為冇拎傘加上有一檔買傘的檔口,所以想去買傘,原本每把傘要十元,但係老細調高d傘的價錢啊婆就同老細嘈起來,啊婆嘈到出哂火時就打999…
啊婆︰喂!?係咪「鳩鳩鳩」啊?(999)
啊SIR︰啊婆…又係你?
啊婆︰係呀…我想叫你主持「鳩」到…
啊SIR︰主持鳩到?今次係彈鳩定係屌HEI呀?
啊婆︰我今朝想買「精」,但係老西「屌鳩d精」的價錢…(我今朝想買傘但係老細調高d傘的價錢)
啊SIR︰下!?你要d精來做咩呀?
啊婆︰更係要來「蒸丸」啦(更係要來遮雨啦)
啊SIR︰啊婆……你真係………食家……
啊婆︰啊SIR,咁你有冇「精」?(啊SIR,咁你有冇傘)
啊SIR︰我當然有啦……
啊婆︰比我啦…我好「柒」啊…(比我啦,我好慘啊)
啊SIR︰我點比你啊?
啊婆︰「你個西,仆你臭街,含完射走緊」(LEE個係,砵甸乍街,行完食酒家)
啊SIR︰下!?點去?
啊婆︰你「挫」小「撚」然後去「含」十分鐘就得。(你坐小輪然後去行十分鐘就得)
啊SIR︰好!!!我一陣去
啊婆︰你真係好「淫」(你真係好人)
啊SIR︰我係咩?
啊婆︰你「好撚西」。(你可能係)
有一日,阿婆同佢個friend一起去超級市場,發覺市場裏好多人,阿婆同佢個friend就買野啦,唔知點解今天這個市場多左香口膠賣!
個阿婆就大叫︰點解呢個「蕉鳩屎長」(超級市場)咁多「仆街」(香膠)呀
阿婆個friend︰係啊!真係有好多「仆街」(香膠)呀
超級市場裏面d人以為阿婆講0既仆街係指佢地,佢地就好嬲啦!!
阿婆︰仲有仆街喺門口度湧入黎呀(個阿婆見到門口仲有香口膠d貨送入黎)
阿婆個friend︰點解個「世界」(細間)會有咁多仆街呀(阿婆個friend想話咁細間超級市場會有咁多香口膠)

有個大隻佬忍不住走去罵佢地
大隻佬說︰喂!你話我地仆街,咁你咪仲仆街!
阿婆︰呢度除左我地,全部都係仆街(阿婆以為個大隻佬話阿婆係香口膠)
大隻佬說︰你收皮啦!!
阿婆︰你再「鋤」(嘈),我打「鳩鳩鳩糕」你(999告你)
大隻佬說︰你話我,我打你

阿婆比大隻佬打了一拳
阿婆個friend就去報警……
阿婆報警(完結篇)

有一日,阿SIR行必經過阿婆屋企附近,佢諗住橫掂行過,上去探下佢啦!!
跟住佢上到阿婆屋企,按佢門鐘,阿婆開門見到佢,跟住…
差佬︰阿婆,你記唔記我係邊個呀?
阿婆︰「撚撚」阿SIR(諗諗,阿SIR)
差佬︰%#%#%%$…
阿婆開門俾佢入左黎,咁阿SIR坐左係度,阿婆咪去沖茶俾佢飲。
阿婆︰阿SIR,飲茶啦,呢D係「精」茶黎架,係褔建「撚精」,好「撚」有益架!(阿SIR,飲茶啦,呢D係煎茶黎架,係福建人煎,好飲有益架!)
差佬︰嘩!咁你都有…(阿SIR唔敢飲,放低左杯茶)
阿婆︰阿SIR,你支野睇落好勁喎!
差佬︰你咁都知我勁!
阿婆︰係呀,可唔可以俾我玩下呀?
差佬心諗︰都好喎,有人幫我打飛機都唔錯,不過阿婆咁樣衰,都係合埋眼,幻想下D靚女先!
差佬︰阿婆,見係你,俾你玩下啦!(跟住就合埋眼)
阿婆︰嘩!好呀,你支野識唔識射架?
差佬︰緊係識啦,你搖下佢,FING下佢就會射架喇!
阿婆︰好呀!等我試下先
差佬過左一陣都未有感覺佢幫佢打飛機,就開眼睇下啦!點知阿婆玩緊佢支槍….
差佬︰阿婆,呢支唔玩得架….
正當阿婆猛搖支槍果陣,支槍老火……射左阿SIR個頭度………
阿婆︰射喇好勁呀,好大聲呀!
阿婆望住呀SIR訓左係度…嚇到心臟病死埋…
起源地其實喺邊度 我記得我小學雞果時係喺香討睇
起源地其實喺邊度 我記得我小學雞果時係喺香討睇

以前咁興轉貼 加埋咁多年 都幾難搵source下
十幾年後再睇笑唔出,我發覺我笑點跟住香港變得唔單純
我最鐘意呢個

有一日,警察到旺角大規模掃黃,
捉左一大批妓女回差官,
但由於數目真的太多,差官沒有足夠位置比佢地企,警察就安排妓女們到差官門口排隊等候
.

剛好,有一個阿婆路經差官門口,
見咁多人排隊,心諗必定有好野喇~
於是阿婆就問其中一名妓女.

阿婆: 『小姐 , 點解咁多人排隊既?』
妓女唔想比這個阿婆知道佢係妓女,
於是就敷衍答佢.
妓女: 『冇呀! 我地排隊拿糖之嘛~』

此時阿婆心諗,既然咁得閒,不如排埋一份,
拿糖給孫女都好喎~
之後佢就排去班妓女後面,
過了不久,終於輪到個阿婆了....

警察: 『嘩1!!阿婆你咁老都黎呀?? 』
(心諗佢咁老,有冇人嫖佢呀)

阿婆聽完警察咁講,以為怕佢冇牙食糖 ,
於是就答警察........

.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.

阿婆話:『我可以含嫁 ...... 』
原來咁多個,我得返開汽水嗰個係記得
跳海個個最記得
我最鐘意呢個

阿婆話:『我可以含嫁 ...... 』

細個聽好笑,現在聽返都好好笑
以前小學好鍾意睇,次次睇親都笑到停唔到 但成日畀屋企人鬧我睇埋啲兒童不宜嘅嘢,可能以前細個,有啲位唔係咁明,大個咗再睇,睇得明,但已經覺得無咁好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞