文春拎到1199頁內部文件爆料,東奧開幕禮原本有瑪利奧、AKIRA登場

149 回覆
247 Like 3 Dislike
Akira version一定好震撼
差高達
老害真係無處不在
森喜朗 佐佐木 千古罪人
摩牙
由二次世界大戰既大本營
到搞奧運, 日本人d老屎忽政治
全世界睇完Rio都有極高期望
就算有支那病毒都唔係Justification
結論黎講就係做得唔好
要抽水話好正 我係日本人 講下笑就算
呢件事唔係大和同支那二元對立
某啲連登仔見人彈就出嚟咬
實質無人Care支那果啲陳年舊事點 唔該企開D
有親電通插手多數都會死得
呢間仆街公司
曲,舞,視覺特技三方都係perfume合作開
由閉幕等到開幕都無出場
昭和餘毒
文春口臭還口臭 爆料好多時都真
日本啲廢老累鬥累
難為左班策劃
嗰啲話係係諷刺緊嘅日本文化撚潛哂水未
歌舞伎果個都尚可,消防果個死撚左佢啦
屌好想睇Akira
係咪得我覺得歌舞伎個表演勁垃圾好似硬塞入去,冇故事冇盛,睇佢郁幾下,唔識欣賞
睇完上面篇野即刻失望左
失望睇唔到
一個Artistic啲 有趣味啲 科技啲 嘅開幕
唔係話啲old seafood啲野唔好
但係就唔係咁大眾都鐘意囉
接彈琴個pt又係好奇怪
屌如果開幕禮perfume可以做到Tokyo Girl MV嗰個效果,一定好撚正
再講成世唔使撈,個圈子咁細
電通班old seafood諗啲嘢係日本人認為世界想睇既日本;Mikiko做既係世界想睇既日本

不過我估個流程應該係

日本政府 > 奥組委 > 電通 + Mikiko

平時開會應該conf就有哂咁多人
電通係負責執行、協調;Mikiko負責創作
你一句我一句個創作就變左

個份文件應該係一份大既rar / pdf 只要掂過都會有底
之後?咪變左臨急臨忙改學校畫戲咁
成班連登仔又睇唔到日本仔嘅性別歧視

原來係當初叫渡邊直美扮豬個老男人搞到成個project GG
當時連登仔仲話叫佢扮豬冇問題
剩係想睇Akira同Perfume
其他是但
唔怪得
之前明明聽到會有動畫人物參加奧運開幕
例如瑪利奧,超音鼠 之類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞