奧運可唔可以同時間參加兩樣以上?

188 回覆
211 Like 13 Dislike
識嘢,卡卡葵
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_athletes_with_Olympic_medals_in_different_sports

的確係有
仲要兩種唔同運動都拎到牌
不過大部分都係古代人
一睇就知新移民 屌你老母

死返上去
你不如話崎玉
仆街,係公司笑撚左出聲
唔好笑?
佢明知條友 足夠分 一開始都唔會編埋一齊
Joseph Lydon M 1904 Boxing • Football
Holger Nielsen M 1896 Fencing • Shooting
Otto Herschmann M 1896–1912 Fencing • Swimming
Victor Boin M 1908–1920 Fencing • Water polo
Roswitha Krause F 1968–1980 Handball • Swimming
好多個都係同類型運動唔同項目
呢幾個癲d 完全唔同既技術
Lauryn Williams 最近一位冬夏都有拎過牌嘅運動員

但係夏季同一屆 甚至不限屆夏季奧運兩個大項都攞過牌嘅 起碼00年之後好似都冇了
玩完奥運變殘疾?
搵5人籃球打3人籃球有冇得諗
笑到仆街
更加証明依個世界冇絕對天才。
得呀 又玩過中學陸運會都知 報幾樣冇所謂 只要準時去到報到就可以參加
Shaun White同平野步夢,冬奧玩snowboard,東奧玩Skateboard Park。

https://www.youtube.com/watch?v=dXw9HegxsPc
呢個咪仲難
一陣打打下犯規
我諗最大問題都唔係奧運撞時間
而係前一兩年d資格賽 去唔去到哂兩邊
D世錦賽個d點會就你
籃球界最近似係鄧肯
未比颱風吹爛家鄉個游泳池前仲係游泳隊(好似好大機會入國家隊,屋企都係游泳世家)
之後泳池無左就拎個歷史top3大前鋒黎做
錯手用錯左其他招式打暈對手
佢偶像係李小龍
你就真係好能好笑
本身殘疾既人夠勁其實可唔可以報埋正常奧運?
諾貝爾獎係鬥長命
你以為係嗰年嘅成果決定嗰年嘅獎?
刀片人咪參加過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞