家朗:大家關心嘅公仔換返啦

224 回覆
2253 Like 13 Dislike
淘寶東京奧運貨品,(老翻為主),大量出血價求售
唔知以為拎撚錯牌
屌你原來拎錯公仔渣
阿朗
屌 你班人可唔可以on9小陣
人地又冇話唔俾翻家朗
唔小心拎錯 都要比人咁屌法
咁樣同中國人有咩分別
手作,唔使 licence 啩 ?
手作,同<生產>唔同架.
手作不是老翻.
一個人做的手作,沒有第二者處理其他部份.
((大量生產係資本納粹主義,本人晨早就討伐之.只希望手足賺取生活費而做的個人手作,可考慮做這個公仔.))
真係好燃討厭蝗虫式的一窩瘋生產.但,個人小手作,換一餐飯,係可以接受的.
咁快就割
你係咪5毛分化狗
好想同家朗BB瘋狂格劍啊快D用你把劍刺穿我個心
隻吉祥物初初望好撚怪, 而家愈望愈得意
屌 好肉酸 英文又廢
咪撚話自己係香港人啦
咁曾志偉咪有九寸?
可唔可以睇返呢d係咩垃圾香港人,咁無品都有。
人地都係世界冠軍啦,會貪隻公仔咩
正常應該點樣提佢 而又有禮貌?
你有咩証據ig個班係連登仔?藍絲唔撚得?
呢隻size普通版吉祥物公仔好似都要8800yen
唔係made in japan既話真係勁貴
有啲有心香港人解釋番,佢都覆咗
唔好再衝出去柒啦,好似小粉紅咁

自己手作有trademark 公仔拎去值商業用途唔係侵權?
可接受還可接受 不道德還不道德
最右好得意
靚好多

雖然而家都唔差
每一樣事情去到極端就變<燃>......
<二次創作>也是一種產業.也是公眾接受的,政權要管的話,反而是政權不道德.
難道一個人的手作,可100%複製? 個人手作,單件完成.有製作者的手汗.心思.與<中國山寨>,<老翻>,<冒牌>,能相提並論嗎?我從來未聽過本地/國際新聞有手作賣藝被控侵權的案件.
而道德燃要關心的是,開廠僱用工人大量投產獲利,例如中國這賊.而且,己經不是道唔道德可比喻,那是犯法.
道德燃拿個人手作跟中國無賴等同.成件事只有三個字可作結論:<道德燃>.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞