〖NS/PC〗MONSTER HUNTER STORIES 2 破滅の翼【8】8月5日更新你準備好未?

1001 回覆
4 Like 16 Dislike
Hea住刷,90分鐘都由92刷到94,
希望99真係可以乜都掃
可以咁講,第一個島果啲紅色巢,
其實蛋就冇分上下位架啦
我好似普通巢都出過特大(冇記錯的話)

只係機率會大啲咁解
食稀有蛋護咒
打佢返巢
10個起碼有7-8個巢都出到有光蛋
有光蛋會出到大/特/彩基因

中唔中你要嘅基因就另一回事
想問點樣刷同步化特
有無人互開SR [PC]
S/L <<(如果你唔多冠嘅話)刷SR櫻彩蛋泡狐
我三場刷左兩粒同步化特 不過應該係好彩
仲可以刷埋麒麟
之前浪費左一晚刷果隻紅色嘅西狐
二周目該做什麼?(credit from 巴哈台灣人)
(下次放埋po頭thanks)

1 沙漠小鎮找公告板前小姐姐做摸你的毒鳥和尋找2名任

2 完成1,羈絆石lv9直接打公告板9星二名任,建議荒鈎爪裝,有根性防止滿血被一擊殺,可以用很久,武器隨便升,因為中後期輸出不是靠你

3 有瓶子王冠直接換SR票,出任務前先記錄,正常你開任就會有大佬幫打,九成能過,有打荒鈎裝基本很難三貓,萬一失敗可以load。建議sr密林探索抽白疾風

4 有白疾風後可以刷n/r票8星探索,票多有餘錢的話一律換R票,祈福壼一律用誕生卷,祈求豐收,如果用N票可以選附近機而不是互聯網,可以自行刷瓶子王冠不用別人加入,不打尾王,三分鐘可以刷廿個王冠

5 用R/SR票刷齊二名/古龍,你大約有十多個恐暴龍蛋,,可以先合成一隻恐暴龍作主力,其中技巧型攻擊要用三隻獄狼龍,可以在任務板開6星下位獄狼龍,開任後在北之岬車站下方就有,打死前用染色玉歸巢偷蛋,之後回村任務板再開任務直至3隻祭品供恐暴龍,當你的狂熱化,龍屬特等等升滿,你就有一隻下下千多傷害,能噬龍補血的坦克(唯獨沒有速度攻擊可惜)

6 改裝你的白疾風,建議配白一角的即死,骸蜘蛛的即死,加上白疾風的追蹤彈,猜拳三種齊備,配異常攻擊特,無屬加強特等等技能,造好後你的角色可以裝備紫毒姫裝配異常狀態武器,可以相輔相成你的怪獸(即死對古龍無效,但清路邊怪能升效率)

7 依你愛好造一隻最強主力,我選擇是殲世滅盡草食龍

Credit: 我愛台灣 我愛台妹
94升95,1400萬,hea住刷咗38分鐘,
一日刷3lv開始心累了
想睇9個格係點擺
同求
唔同色一定係放十字位
1粒就類似個凹字咁,放上面,6 combo
2粒就放左右,combo就類似沙漏,5 combo

oxo ooo
ooo xox
ooo ooo
打白疾風比佢招大一下秒三隻,有冇心得
佢出完招白影殘既下一TURN 開GAY絆技 斷佢2招真空波
1.升高D LV
2.你死前打死佢先
3.擋/絕對回避/全體回避
4.香精戰術
原來仲有人唔知用符之後個祈禱會冇料到

你由得人自我感覺良好la
又要篤爆人
其實佢個壺又真係整得輸。。
比你同時開2邊
但又唔會同你講不能同時發動
不過我都會慣手勢符完再祈禱
兩邊吹煙好睇D
駁唔到
https://hyperts.net/mhs2-max-damage/

原來最強係唔係古龍/二名...
係佢
屌 咁做咩要刷得咁辛苦

暫時都係跟緊呢種砌法
可惜真係冇愛

點勁都唔想練
出隻紅兜我就練下
我已經做左1, 點解仲未可以換到SR票? 我貓店只換到N/ R票
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞