有冇人試過更新ios 更完條bar卡左係99%唔郁

30 回覆
2 Like 18 Dislike
上星期部iphone X突然spinning wheel

一 unlock機就spinning wheel 跟住就無限黑蘋果
過一排開得翻機但unlock完問題一樣

拎咗去genius bar整 幫我由14.2 up咗上14.6 但之後連lock screen都去唔到
無限黑蘋果reboot

利申 出事前一晚記得部機大概得翻900MB
上網查左查大概關爆storage事
對上一次back up 兩年前 icloud backup唔齊
唔想洗資料restore

一路去到佢最近出14.7
今次update到 但更新去到最後條progress bar 99%停左

情況類似咁
用大陸app or itunes刷過幾次 情況都一樣
ios14.6 刷過大概 30次
ios14.7 大概5次
14.7最長試過等20粒鐘都冇轉機

今日出左14.7.1 同14.7一樣又係卡最係條bar

上大陸網睇過 有人試過等5-10粒鐘就成功
想問下有冇巴打試過同樣問題最長試過等幾耐

上連登睇有人爆storage 黑蘋果
解決方法係 係咁刷同一個ios 刷100次基本 話每刷一次就多D memory
好多人話刷14.4beta 成功 但而家14.4刷唔翻了 最低刷14.6
好似冇咩人試過成功刷到但更新唔到

有冇巴打有其他方法
我知我柒 冇定期backup
想問下有冇人有成功個案 救得翻
好人一世平安
幫推
拎咗去genius bar整 幫我由14.2 up咗上14.6 但之後連lock screen都去唔到
無限黑蘋果reboot

你可以屌Apple
btw 用家問題
我之前都試過 掹咗張SD卡出嚟然後好返
冇去genius bar 自己連電腦嘗試update 最後唔得放棄咗 又factory reset唔到 跟住買咗部新電話 諗住放張卡入新機 舊機就自己開返
唔屌啦 自己柒在先
上來問只係想問下有冇成功個案
俾我堅持下
ios14.6 刷到去100次
or 刷14.7 等足幾日嘅耐性
知衰了 我抵屌
大家記住定期backup or 買icloud
可能因為SD卡入面都有啲資料 掹佢出嚟就free左space 樓主試吓先 唔知係咪個個都得
唔係幾明大佬 iphone有sd card咩
定係講緊sim卡
sim卡已掹 都冇分別

其實諗緊關唔關舊電事
舊電有少少脤起問題
但我開到機 係load唔翻D資料
好驚換完幾百蚊 又係一樣
屌 係sim卡唔識電子嘢
我嗰陣時部機得返>500MB 都發生咗同樓主你一樣嘅事
嗰陣時上網search過係應該唔關電池事
係部機唔夠位問題 佢run唔到
本身因為我save好多no喺張卡度 所以可能作用大啲
如果Ching有mac 可以試吓連電腦睇吓
可唔可以retrieve下
佢load唔到 我就強制關機再嘗試update
連到電腦嘅話佢就會有指示比你跟
我有mac retrieve到啊
但都係得兩個option
backup唔係因為要解左密碼先access到資料
撳完信任就話lost connection
保資料就update
唔保就restore

update完就係上面講咁
14.6 14.7都成功刷到
但一個黑蘋果reboot
一個卡progress bar
咁我諗你可能真係要擺多陣
又或者下定決心洗機
我整嗰陣時試到佢係刷唔到ios 直接彈出嚟話
install唔到update又冇辦法restore
我掹卡之前都放咗成日唔run佢
唔好意思 幫唔到手
唔緊要
Push
搵卡bar 司機幫手
推推推
咩等5-10個鐘
即係itunes show咗error code都唔disconnect部電話由佢擺係到?
夠膽咪刷上beta
都係唔得就完
佢冇error到 iTunes 話係成功更新
佢有幾個stage
第一個安裝更新條bar
第二個白蘋果 下面寫住正在還原資料
第三個白蘋果 下面就咁一條黑色bar

佢完左第一條bar已經叫做更新完
我第一二條bar都過到
係去到第三條bar 最後個1% 卡住左

"系統更新完畢後,有一個驗證系統完整性的過程;需要等待一段時間"
上網睇應該係呢個stage卡住左
睇大陸網最長果個話等左一日一夜
我暫時卡左24小時了
試過上15.0beta都係一樣卡最後
試完beta你再試返14.7?
beta你有無裝profile㗎
你打爆左容量 好容易死rom
巴打咩叫裝 profile
無錯 試完beta試翻
我就咁用愛思助手刷
因為機都開唔到
剩係去到DFU mode同recovery mode

次序係
14.2 spinning whell+黑蘋果(有時去到Lockscreen)
14.6無限黑蘋果
14.7 更新成功但卡最後條bar
試15.0beta 更新成功但卡最後條bar
試翻14.6 一樣黑蘋果
而家試緊14.7.1
卡左24粒鐘了
系統優化黎 你識條鐵 用家問題
試完15又直落返14九成有bug
你要試就繼續試15
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞