有有離開咗香港既人好掛住香港

41 回覆
22 Like 20 Dislike
上黎連登問 曬氣
如果咁樣你真係可以全情投入英國
忘記咗啲唔開心野
明呀 不過可能當香港係你人生既一個階段
好似讀中學既回憶咁 過左就過左
繼續生活
加國既熱 重熱過香港
個種感覺
就好似年輕時個個不明不白分左手既ex
無論隔左幾多年
都總係想知佢過成點
都係有啲唏噓既感覺
每次諗起佢個心就會有一陣漣漪
內心入面總係會回味起當時青澀戀愛既日子
但已經物是人非
佢已經唔再係已經既佢
個一個曾經係你生命入面好重要既一個人
依家只可以懷念
唔鐘意啲咩

幫手推畀外國We Are Hong Konger
https://lih.kg/1487784
冇特別掛住香港 耐唔耐就覺得好彩走咗
但係有掛住天氣熱嘅沙灘
遲啲要去南歐玩下
某啲地方會掛。
好想問叮噹借度門返去食碗魚旦墨演河、雲吞淨上,加碗炸醬麵同油菜,再隊串手工彈牙燒賣
加多杯凍檸茶小田小冰
正常來講係煮得越來就會越掛住本身嘅地方,同人分咗手一樣回憶總是美好。
我走嘅時候都係好想快啲走,但而家合埋隻眼有時候都會有少少掛住香港。
已經有工作,買咗樓,但係有啲嘢係應該永遠代替唔到香港。
英國生活係唔錯,啲人都幾好,但有啲感覺係永遠出生地先比到你。
有 成日都諗住以前成日行嘅路
甚至上google map不停睇
正常來講係得越來就會越掛住本身嘅地方,同人分咗手一樣回憶總是美好。
我走嘅時候都係好想快啲走,但而家合埋隻眼有時候都會有少少掛住香港。
已經有工作,買咗樓,但係有啲嘢係應該永遠代替唔到香港。
英國生活係唔錯,啲人都幾好,但有啲感覺係永遠出生地先比到你。
以前係紐西蘭讀書會 而家係美國真係冇乜
就好似鍾意睇番N年前 成日浦既地方 想當年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞