張家朗父親為中華人民共和國香港特別行政區警察。

252 回覆
85 Like 1754 Dislike
張家朗父親為中華人民共和國香港特別行政區警察

https://zh.m.wikipedia.org/wiki/張家朗
我係藍絲啊屌
黃藍大解和
都唔明咁多人咁開心做咩
點解咁多呢啲post
自己睇下佢ig fol左咩啦
Dllm 又咩都政治化
最後一次編輯於剛剛由 Atomic crazy bee
https://zh.m.wikipedia.org/wiki/User:Atomic_crazy_bee
今日唔計
樓主文盲?
張家朗自小居住香港島,父母同是運動員出身,父親張子倫任職建築界,亦是前甲一籃球成員,於1987年香港甲一籃球聯賽代表警察隊奪得聯賽冠軍,母親則是港青籃球代表,曾效力男子甲組均安,也曾拿過甲組聯賽冠軍。[7][8]
1987年代表警隊,應該叫香港皇家警察wo
張家朗自小居住香港島,父母同是運動員出身,父親張子倫任職建築界,亦是前甲一籃球成員,於1987年香港甲一籃球聯賽代表警察隊奪得聯賽冠軍,母親則是港青籃球代表,曾效力男子甲組均安,也曾拿過甲組聯賽冠軍。

似係個聯賽有隊嘢叫警察
籃球喎
wiki被人改咗
狗隊同消防不嬲都有出隊打league
pin this la
張家朗從小就接觸籃球,但小四暑假學劍擊後就愛不釋手,但他感謝父母讓他選擇,沒有強要他選擇籃球路。

張父任職建築業,母親在銀行工作,張家朗過去接受訪問時提及,父母全力支持他在2014年中四後轉做全職劍手

樓主上水味?
死啦,由細到大都以為警察真係警察組成
唔通我誤會幾十年?
建議藍尸唔好再衝出黎柒,今日收工已經比個藍尸阿伯搞到一肚火
話佢老豆係警察嘅就只有1987年代表警察隊贏

但係1987年英屬香港皇家警察隊嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞