嗰啲話張家朗係狗仔、藍絲嘅,應該死全家嘅唔該先睇下呢篇新聞,然後立即道歉。

175 回覆
324 Like 45 Dislike
https://www.facebook.com/195735517210136/posts/2468665886583743/

狗仔狗女都可以係手足,有良知同貢獻嘅,係呢個情況下,既然大家都係手足,就好應該畀支持同鼓勵佢。

我想講嘅係,黑警死全家只係適用於全家都毫無良知、人性同貢獻,甚至恃住自己係狗仔狗女而作威作福嘅家庭度,反而對於有人性、良知同貢獻嘅所謂狗仔同狗女更應該支持同鼓勵。

更何況話佢係藍絲嘅人揾唔揾到咩證據佢講過啲乜嘢做過啲乜嘢係毫無人性、良知嘅,定純粹佢係狗仔狗女就無視佢嘅努力。

相反,本人認為黃鎮廷呢啲毫無良知同人性嘅人先應該死全家。

話佢係狗仔狗女嘅,又睇下佢嘅背景。

張家朗自小居住香港島,父母同是運動員出身,父親張子倫是前甲一籃球成員,曾於1987年香港甲一籃球聯賽代表警察隊奪得聯賽冠軍。

佢老豆係皇家香港警察,計落條數,佢老豆好有可能係反修例運動前已經退咗休。

接落嚟就講下佢嘅貢獻。

24歲香港「193劍神」張家朗今日(26日)在東京奧運男子花劍個人賽打開勝利之門後,續於16強硬撼世界「一哥」意大利劍手Alessio Foconi,這位前世青冠軍發揮超水準,最終狂風掃落葉下以15:3橫掃對手,成功「刺」入8強,創下個人及香港男花歷來最佳奧運戰績。

緊接住,佢繼續書寫歷史!香港男子花劍Icon在東京奧運男子花劍個人賽,愈戰愈勇,挾橫掃「世界一哥」餘威,再於8強賽事連嬴6劍,以15:14反勝代表俄羅斯奧委會的21歲小將Kirill Borodachev,成為香港劍壇第一位闖入奧運會4強的劍手!

由此可見佢對香港運動非常之有貢獻,但換嚟嘅就係畀人話佢係藍絲,狗仔同要死全家。

太多cap唔哂,但唔該敢做敢認,麻煩立即道歉。

最後首先想提提大家佢今晚六點四會打準決賽對陣捷克選手。

最後最後,張家朗你真係好勁啊,希望你加油繼續努力,勇奪金牌。
推。
推。
推。
細聲啲啦屌
靜啦屌
推。
推。
推。
靜啦
本土運動人不嬲唔計
又話做地盤
黃屍最鐘意嘈嘈地輸乜都要分黃藍
細聲啲喇屌你
靜啦屌你
拉。
拉。
拉。
張家朗見字走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞