有無人屋企用緊捲簾斑馬簾?

21 回覆
0 Like 5 Dislike
請問有無邊個店舖可以推介下,想全屋換簾,怕買貴左同埋質量問題
Mass 太大咪收多口螺絲
班馬簾遮光都幾差
如果房向東要諗清楚
其實係用開厚布窗簾,覺得清潔好麻煩,又厚又重所以諗住換捲簾
咁捲簾而清洗 又輕
窗台夠位裝2層簾
1層班馬 1層全遮光 睇情況用
用到勁嬲,覺得只適合啲冇景同埋冇風嘅樓
度 size 上淘寶訂,再搵個師傅裝。
多謝各位用家既意見! 仲心思思緊!
我間房之前裝過班馬簾,唯一唔好處係遮光始終有罅易滲光,近兩個月因為面將蚊網改貓網所以順便轉左香格里拉簾,效果好過班馬簾,半遮時個採光幾舒服。

之前既班馬簾,裝內框。

之後轉左既香格里拉簾,裝外框,電動(差電款),透光狀態。

全遮狀態,因為唔想一 d 光都冇,所以揀左半遮光,呢幅係免鑽孔款,兩邊有得調校鬆緊,如果窗唔大又唔想鑽窿呢款都唔錯。
好多謝你咁詳細既分享好靚呀你整得,我就係想要呢種感覺,好柔和簡潔
可以問多一句你係邊到訂嗎?因為想換曬全屋,所以價錢都要考慮,怕太貴
呢啲簾拉嗰陣好撚嘈
上淘寶搵,比尺吋客服quote 價,最好貨比三家,因為價錢都可以差幾遠,我 check 返電動嗰幅大概八百幾人仔,免鑽窿嗰幅就 185 人仔。
電動嗰款佢仲有一種係太陽能充電,太陽能板細細塊只要貼去玻璃窗度就可以 keep 住充到電,只係我中間隔左幅貓網裝唔到。
質量定質素呀
清楚曬thank you!!
香格里拉簾 死支那仔
其實當你笑人之前麻煩先做下功課,唔係既話好易變鄉下仔。
嘈既話我又唔多覺。
點呀支那仔,除咗支那仲邊有人咁叫架

香港整Hunter Douglas Silhouette全部都係叫柔紗簾

不過睇死你個支那種都係用劣質老翻貨
淘寶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞