電腦好慢求救

14 回覆
0 Like 5 Dislike
是咁的,最近電腦好鬼慢,ai save嘢等好耐
發現背景處理程序有成80幾個,正常係咪唔應該咁多,所以變得咁慢?
點樣可以清晒啲冇用嘅程序,求解答
圖呢
storage幾多成滿?
太多野 存取都會變慢
你換左個mon同 keyboard先
一定係滑鼠啦
直接換一部新
可以冇晒冇用既程式, 得左
CPU Speed 得返 0.幾 Ghz?
電腦係咁上一頁
係咪中左毒
唔係淨係chrome 其他檔案都係咁
你覺得佢慢係因為你愈來愈快
4gb ram...92% HD...
換機啦。
係窮呀, 屌你個西........
過熱降頻?
When battery level is critical, CPU underclocks itself to save energy. When battery level is back to reasonable level, CPU spins up to 3GHz as it's supposed to.

我部notebook,某次windows update之後就係咁,要拔插電池先正常返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞