一人一隻爆完機會好空虛既game

447 回覆
220 Like 17 Dislike
Xenoblade 2
感覺去左一場大冒險咁
臨尾播住one last you 出返啲回憶差啲哭撚左

1都係 故事好完滿
薩爾達傳說
因為傻鳩製作人諗唔到點寫,報復社會
人中之龍
Dark Souls 1同3都玩過4周目以上,唔覺得冇動力玩
主要係受劇情同結局所感染
由1代開始不死人打生打死去傳火,唔想個世界墮入黑暗
但即使經過咁多個薪王嘅努力,一切最後都係回到虛無
Ending Credits 加上個fade in fade out嘅logo同bgm
https://www.youtube.com/watch?v=RRt7dB2Rk9o&t=55s

btw 個人唔覺得打完Red dead redemption 2有空虛感
反而覺得arthur最後搵到自己嘅redemption,反而覺得幾充實
*空虛嘅感覺主要係受到劇情同結局嘅感染
pyre
Transistor
因為唔算好空虛
逆轉裁判
Spartans never die, they're just missing in action
Bioshock Infinite
玩埋DLC更空虛
last of us 2
我特登玩左兩次,睇兩個唔同ending
真心好玩
Starcarft 2 LoTV
好似唔係窩,好似話續集裡面David同Chloe通電話,Chloe話Max向唔知邊間美術館投稿,兩個應該係一齊離開咗窩
soma, 最後尾發現自己做嘅嘢好似徒勞無功
試下bloodborne
transistor我反而唔覺得空虛, 最後尾男女主角起碼都可以係一齊
2k

Mario
唔空虛喇,打到一半世界末日就空虛
Titanfall 2
單人半日爆機 多人亞洲地區根本冇人玩 淨係可以同北美啲鬼佬玩(console仲多人過PC 申利 兩邊都有玩過)

BT
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞