[燒錢台]手袋分享區 (58) 請善用不推文

1001 回覆
9 Like 7 Dislike
Q: 手袋台嘅宗旨係咩?
A: 請善用不推文回覆,拒絕做伸手黨

Q: 請問xxx邊度買到?
A: 大路牌子請到專門店,小眾牌子/網購歡迎討論

Q: 請問xxx幾錢?
A: 請參閱官方網站,或者親身到專門店詢問,或者打官方熱線查詢,或者直接問閣下嘅SA

Q: 請問xxx仲有冇貨?
A: 請親身到專門店詢問,或者打官方熱線查詢,或者直接問閣下嘅SA

Q: 請問xxx難唔難買?
A: 買到嘅人覺得唔難,買唔到嘅人覺得難,一切都係緣份

Q: 請問xxx洗唔洗配貨?
A: BKC零配出袋係都市傳說

Q: 請問xxx要配幾多?
A: 每位sa唔同,資料不能作準

Q: xxx代購信唔信得過?
A: 信唔過

Q: xxx二手店信唔信得過?
A: 信唔過

Q: 買完個袋後悔,有冇絲打原價接手?
A: 冇,但可以考慮去專門店換款,換唔到仲可以放上carousell或者二手店寄賣
中左1001記住要開新post
想買個袋俾女友做生日禮物,
$15000-20000 budget有咩好選擇?
想要個實用皮款,返工出街都得嘅
佢本身無名牌袋嘅

利申:唔識名牌袋
longchamp請左星夢班垃圾代言
大袋定細袋呀
細袋
細的話Celine 岩你budget
不過建議帶女朋友去睇
等佢自己揀中意嘅款
21B係咪出番灰色business affinity?
見到有人post ig 但又唔見其他人提起
女朋友行咩風格
吓,我屌佢老母
我嘅番工袋黎垃圾pr
LM
唔L係呱
我都有個longchamp返工袋, 好想即刻掉咗佢
都有諗過,不過好似無乜驚喜
被燒到Gucci Jackie好靚
但揹帆布款會唔會好娘 係咪白皮靚啲

佢著衫都係大地色為主,同埋佢比較矮 15x cm。
Loewe 好似幾好,造工同啲皮係咪好過celine?
Loewe皮質量比較好。Celine印花款只係帆布,belt/luggage始終都係old Celine設計款,考慮女朋友喜不喜歡。

我覺得要睇女朋友喜歡邊一個牌子,2萬樓下 LV/Gucci/Dior WOC基本款都買到
Times今日有小牛皮黑金boy small/medium都有新貨完全不見蹤影 耳環都無乜款
你睇下Loewe嘅puzzle bag岩唔岩你女朋友嘅feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞