[I/A] DRAGON QUEST TACT【39】日版一周年 + DQ6合作中

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
張魔王券仲未用
大家覺得小強1凸有冇必要性?
定我得咁既陣容要多隻新野實際啲?
原來兩隻死廢老
燥燥地岩岩有6千鑽 all哂去ド魔王先
5凸左!!!

隻垃圾鷹
點解d技輸出可以廢到1個點
衰撚過送既B寵
岩岩清完1週年 45F。 應該唔再打上去
宜家轉搞其他
挑戰ex係惡夢
唔知要刷幾耐…
多隻新嘢爽啲
啱先留意到未有金髮

換金髮算
為咗ex, 我…
狼小孩突了1
金屬龍s4直上s7, middle再加10
風狗,雖然s5上了s7但後來無用到
用晒所有錢刷3hp剣,但刷唔到,得返29G…
第一次追突s、補咗40抽!

兩個鐘後…
Missle 唔係middle…咩撚嘢auto correct嚟…
ANY 參考? 我跟左個要賭狼仔爆擊賭左我成百埸 想嘔

我都係用狼仔爆擊過
用屎爺會爽過獅子好多
佢個減25%幾有感

一開波賭完,埋身除咗第一下
屎爺只打頭,因為會反擊
反完低血有機會被打死,除非4突
屎妹半減亻才,加個盾佢就會追多多,2突就可能唔同
屎妹學ルカニ,多多turn 3,4夠食晒爆炎
屎妹無嘢做就放,我打時放2中1
Turn4用流彈殺左手,你應知道
Turn5多多用邊招就睇降成點
之後屎妹送死
6turn剰3個輸出,我係多爺死先,金屬龍,最後佢先打屎爺

以上係我最後一場經歷
試跟
你config係怕佢追屎妹嚟炸,咁佢就唔得閒降了
掂唔掂?
唔掂 好攰唔想打
隻狼仔都唔知係咪真係5%爆擊 RE幾十埸都唔爆....
然後爆擊到一埸 做錯一步屎妹比左手秒左 當堂無晒MOOD
Worst case 二十分鐘都未必有一場㗎
所以step要好熟,同埋你魔神太高突了
屎妹應該會變目標,佢turn4前死咗基本唔洗打
同埋cri完都重要睇debuff上唔上到
刷得,有心理準備都要幾個鐘到十幾廿個鐘
完全係運動員咁玩
係...魔神太高凸真心有時係問題 我成日要比佢用減速裝控速 ( 有時想引對面落黎先打,, 反而因為太高速行先打少左一下...)
通常一開波無咩用 穩住開頭去到收尾果時 高凸先顯價值
魔神最正其實係有個假二動
頭round慢,之後o個round加左速
排列會變左:敵人>魔神>魔神>敵人
人地埋黎之後變左,連打人兩野,爽到飛天
比埋個降攻佢,一氣過-3攻又得,-3防又得

得左
唔想試喇..
岩岩爆到擊 然後1. 個頭不停追擊我神屎 2. 金屬龍唔肯炸埋隻手 3. 魔神頂唔到爆炎唔知點解
係咪有條件出架招爆炎...
爆炎會降魔防架,要睇清楚
第一round中完,max可以直上-3架
第二round再食就死得了
3turn同4turn一定係爆炎一次,5turn一定係唔攻擊
6同7turn睇彩數,堆埋一齊就有機噴冰,會噴就一定唔出體技
但亦有機會出返體技一次掃哂你成隊
唔堆埋一齊就9成一個體技加一次爆炎
8turn無記錯多數會有一次消buff,一個爆炎
9turn開始亂黎,亂企都有機會孖冰
屎爺要企岩位,34turn先可以避過爆炎的

呢關我磨左十幾二十個鐘,熟哂…
錯!錯!錯!
我諗起了…
你魔神激減,屎妹半減+,屎爺半減
所以變左目標…
養到D野幾勁都要睇多重彩 真心攰
BTW 我懷疑E巴係官方做. 官方個TWITTER 無news出 佢就消失左
油王temaki都有叫苦
說課長有時關卡難度反而更高
太快,變相少了一動
多出來的戰力根本補償不了少了一動的缺失
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞