Apple 官方MagSafe尿袋定第三方好?

25 回覆
5 Like 12 Dislike
又係信仰抉擇嘅時候
第三方屌打好多
MagSafe外接電源 Apple vs非官方大對決! 電池容量/價格/配置 分析那個好!
https://kingo.com.hk/2021/07/19/17742/

指價錢
其實冇咩好揀價錢爭太遠啦冇咩可比性.......想買平嘅一定唔會揀Apple,
買Apple嘅又一定唔會揀副廠
點解換算後有3000咁多
belkin應該厚唔少
仲有磁吸強度目前冇比較
呢兩樣最重要既都冇喺表點比較…
電池容量根本從來唔應該睇mAh….
係睇Wh
再用電壓換算法mAh
唔應同有電壓 加mAh 已經係標準容量,只係佢電壓唔係對應一般電話電壓,唔可以話唔應該睇mAh,應該問番廠點解會咁樣寫,出面買既電池都係睇你用咩電壓配AH
大約係隻尿袋你當佢係輸出7v 時 係1500mAh
但電話拎電時係 用3.5v 自然就會係雙倍容量,
當然中間係有轉換電壓,唔係話7v 可以推3.5v
同埋我睇無線充電,會有大量損耗,所以先寫千幾,
個篇文只係單純度電池電壓,唔可以作準,當然有深入測試另計
熱到仆街 寧願插線
大部份電池工作電壓都係3.8V,
Apple 呢隻有人拆開咗係7.62V
嚿電個面有寫, 使乜拆開先知

如果你一日只需要充多一次電咪apple

多過一次就其他
有錢原廠
想慳就PD 尿袋+ PD-Lighting線
Apple真心當用家係傻仔
依家連大陸人傻錢多都唔受就知
第四方好啲
belkin個舊好厚
Momax都有隻無belkin咁厚
會買嘅就會買,冇得比較
得apple有iphone反充,點比較
又同 iOS 整合晒, 睇到仲有幾 % 電, 又有 Smart Charging, 差到 90% 就識自動停, 根本完勝, 要拗嘅不如直接話唔用 iPhone 算把啦
等made for MagSafe
iphone反充有咩用
有無人買左
轉左用13 MINI想入番個MAG SAFE 尿袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞