入嚟講兩句 想時間快啲過 (171)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
好sweet喎你
我好似唔相信愛情了
咁相信自己
好啦
係咪因為以前有人hurt到你太深度知你有咗陰影咋?
睇嚟要你走出陰影克服某啲嘢都係要嗰個人醫返你?
其實未來呢都總會有人係一心一意對你好好嘅,尤其係嗰啲唔知你過去嘅人淨係好單純咁睇到而家嘅你就想關心你同對你好,所以應該因為以前的陰影就拒絕佢哋嘅心意
要相信佢哋係冇機心咁先得㗎
你又咁快出現嘅
覺得茫茫人海 但無一個想去了解了 覺得識咗又點 可能又會走
但唔想俾佢哋認識我更多了
因為你之前了解咗一個人然後佢走咗,所以你就下意識覺得以後對住任何人都冇曬心機,佢哋會好似之前嗰個男人咁樣用心了解咗最後都會走咗
雖然係對其他人唔公,平但係諗諗下係嗰個男人定你從此對男人產生負面印象
就好似你食過一個好難食嘅苦瓜之後,即使之後人哋整苦瓜整得幾好食你都唔會想食係對其他苦瓜唔公平㗎啦
如果你唔去嘗試嘅話就永遠都係自己一個人如果你enjoy梗係最好啦
但係如果你最後都係想搵返個人陪你嘅話,唔緊要㗎喎,全世界嘅男人唔係個個都好似佢咁嘅
即係話你收埋自己啦
開始用player嘅身份包裹住自己 保護自己咁囉
真呀 會搵到的
我都唔信會搵到了
即係等人哋覺得你係一個賤人、情場玩家然後唔靠近你你會開心啲?
永遠唔相信?
我之前都係咁
塵埃 俾個擁抱可以嗎?其實我都唔想咁做 但又唔知可以點做 仲喺度迷惘
可能要等時間等你放開個心去重新相信同接納別人真心關心你
仲有一個方法係你放風話畀人知你暫時接受唔到相信新嘅人,對佢哋嚟講都係一個考驗,如果佢真係好想得到你嘅話佢會願意幫助你甚至等待你,咁你見到佢咁有誠意你都應該畀個機會佢嘅

記住一個信念:若你退出更好就去找替補 大量信徒
https://youtu.be/G-t2TyE7fEk
巧攰 瞓極都唔夠咁

好柒呀頭先貼錯相
但edan幾可愛,其實我ok嘅,至少未去到絕望
我都未絕望 ok啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞