[本地] [廣東歌] 香港流行音樂討論 (36)

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
佢嘅歌好有風格,平時填得好唔代表調填得到佢啲歌,我有少少覺得時光倒流一句話就係例子,就算寫得好,都好似冇咗林家謙嘅味道
的確係
時光倒流一句話詞係好
但成件事好唔林家謙
一首情歌咁囉
唔敢有期望了
之前好似已經俾佢撚過一次
又係話new album結果整咗本相簿出嚟
到時留名睇mike騎劫e先生
搵佢個人仔啦
咁兒登要唱good time定反對無效
跟住mc唱mike啲慘情歌零說服力
佢都係唔好rap啦 搞唔掂
覺得佢rap幾正喎 英文都幾native
同埋而家都冇咩人識rap 可以行下呢條路
個tg gp 得二百幾人
唔好講其他歌手,gp入面睇唔起ge 聲夢
好早foul個d參賽者 tg gp fans都多佢成倍
講真佢地呢班人
用夜郎自大井底蛙黎形容就啱晒
自己鍾意個歌手未推得熱
夠膽死對其他唔關自己事既人評頭品足 其他多佢數倍既歌手群組
例如MC 豹哥果啲
人地都係專注傾返自己個歌手
係得黃妍果班先會咁撚有趣
有自己野唔傾 討論既野可以九成都唔關個歌手事
連登有巴打錄低晒啲訪問超有心
之後比港台DJ點名班撚樣唔抵得就圍內唱果位巴打係入左個grp偷佢地資源轉發
最後激到果位巴打下架晒啲聲帶再脫粉
仲有大把野可以講
正宗好ge唔做,走去做d無謂野
講到底 過左一個月有多 佢地仍然欠嗰位巴打一個道歉 屈撚左人想就咁算?我屌你老母啦
香港藝人telegram fans group 一覽
呢度幫你整合咗香港藝人嘅Telegram group,持續更新中🙆🏻‍♀️

(私人群組)後嘅數字代表入group方法
¹:藝人官方IG嘅簡介有link
²:藝人粉絲會IG嘅簡介有link
³:需要dm聯絡藝人嘅官方粉絲會/其他途徑
⁴:暫時未能提供入group方法

請以藝人嘅中文真名或者組合嘅全名搜尋;資料有錯漏或更新歡迎去 @hkartists_discussion 提出。

‼️注意:唔係所有group都得到官方認可,如果無官方群組就以最多member或者最多粉絲認可為準。
https://t.me/hkartists

睇返個香港藝人tg gp整合
佢真係算數一數二低
加油Jay
等左好耐
想像唔到mc唱我不如
個曲一般,DWBF好聽啲
個曲唔掂
曲不錯,但ian live應該唱唔好,歌詞太密,佢連dwbf live都成日炒,依首live應該好勉強
只聽錄音已經覺得有d位好急lur出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞