[ikea] 廚櫃一問

13 回覆
0 Like 1 Dislike
budget有限, ikea廚櫃會唔會係一個好選擇?
貴個條line寫25年保證
我以前租間屋廚房係用Ikea metod,住咗5年完全冇事
會有咩事?
講真IKEA廚櫃幾靚 又平
d櫃桶 "校" 係唔係無聲 "校"?
有事自己去配返都易

唔好用木枱面板
唔好用木枱面板
唔好用木枱面板
唔好用木枱面板
唔好用木枱面板

真係會煮飯嘅人, 吊櫃唔好校太低
如果屋企係潮濕/唔夠乾就唔好買, 濕左水無人會救你
25年保養你估包生仔咩
BTW要用石面板
For 3 4年用無問題 因為門板易起bubble
到時再買再換
我唔清楚咩係無聲骹,不過用咁多年都d骹都冇”吱吱”聲
我未用過之前會擔心Ikea 咁平質素得唔得ga? 會唔會天氣潮濕d櫃會發脹發霉生蟲,
又或者台面石實唔實淨, 會唔會斬隻雞連台面石都劈爛ga? 但ed嘢冇發生, 我仲覺得Ikea 好唔錯tim
除咗冇聲之外,拉出推入都好暢順,我咁多年都冇幫過D骹位落過w40
Ikea metod我唔敢講我好推薦,不過可以講,租Ikea廚房間屋嗰5年裡面
我完全冇打理過D廚櫃,到我走嗰陣D櫃睇落仲可以用多5年
而且我上手租客都係用緊e set Ikea廚房,所以我覺得幾”Come”用
我個業主係full set Ikea咁買,骹呀鋅盤呀水龍頭呀都係Ikea
另外想講當時間屋喺西貢海邊
唔覺潮濕對metod有咩影響
水浸唔知未試過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞