【連登 商業電台 光明頂 討論區(五十九)】

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
關咩網絡同民族事
1950 年,東德成立國家安全部,即「史塔西」(Stasi)
史塔西在 1989 最高峰時期,共有約 91,000 名正式員工。另外,有 50 至 200 萬非正式僱員(Inoffizieller Mitarbeiter),即告密者;整個東德中,每 30 人裡,至少有 1 人為其服務。無處不在的線眼,令 560 萬,即超過 3 分 1 東德人受到監視、難以信任任何人,陷入恐怖之中。組織試圖滲透人民的個人生活,收集他們的生活細節,用以識別所謂的潛在敵人。柏林的史塔西博物館(Stasi Museum)便藏有大量當時收集所得、極其私密的個人資料,甚至有人們臥室的照片和唱片珍藏等。
陶傑發緊夢?
陶生做咩唔畀智將講
冇個好人
佢驚份工不保
bisexual
係人治地方討論紅線
之前就係人治地方討論條文
一句選擇性執法講已經咩都講曬啦,有咩好討論,要討論咁多集
gender interchangeability

gender fluidity
花木蘭都要禁
今晚好有火 正啊
無人有興趣啦,尤其支那娛樂新聞
人生苦短,仲咪要曬時間玩埋啲揣摩上意既遊戲
又賴網絡
19 都唔知吳奕凡係乜水
講波唔識 動漫又唔識
不如講吓AV
19 星期五又亂講直線抽擊
請10次鐘共洗底都冇用啦
唔知邊班高官諗通識出黎
好似以前爽報咁講甜故
邉個大大聲話唔好帶政治入校園?曾志豪個仔幼稚園放學個書包都好快手多咗国民教育、国安教育記念品啦⋯⋯
羅范x李國章+老董
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞