唔係牌子野既白鞋

86 回覆
2 Like 60 Dislike
其實youtube 話thursday boot 出個隻好抵好正

我都好想試下
鞋形唔得 好笨重
著落似Stan smith
axel arigato?
好似幾平,唔知有無人試過
著過 adidas superstar ,Stan smith,cp,Fred perry,同axel arigato
我覺得axel最好襯
自己高登仔身高又瘦但隻腳又大
著CP好似蛙鞋咁
要著d鞋背拱高少少先好睇
一開始最舒服就stan smith
著耐左就真皮
因為真皮要break in,著耐左會fit你個腳型
CP同axel都係end 有discount時買
18xx同8xx
不過而時都係著Stan多
著污漕左就扔左去買過新
係smart casual 先著axel
我買過zespa, 硬到次次腳痛

所以stan smith 多

axel 好似係厚d 成隻鞋,但底係咪都硬?
可以同你講9成依隻style 既鞋都係硬底
仲有一成係偏運動款 eg air max底 boost底
著得依d鞋真係唔好諗舒唔舒服
成日企行都係著返運動款
買過CP, Oliver Cabell, Axel Arigato, Stan Smith, Nike Blazer Low, Hermes

最舒服同好睇係CP
一定超唔舒服 著壞腳
真皮白鞋?
Axel arigato着左2年 no complaints
幾靚喎 有冇得直運
上網睇左axel 幾靚
請問香港有冇得試? 驚size 同平時有出入
common projects
邊度買抵?
年半前買 個時香港無
但我係跟end co. 個 size guide 個jp (measure by cm來度)
Btw artisan-lab 睇落都似CP 但自己無試過
依家有sale 睇下有冇人做白老鼠試下
岩岩官網睇左,都唔錯,但冇得試真係好搏,預左要來回換貨起碼一次
不過買岩之後就可以瘋狂掃
可唔可以講下你Axel着咩size 同其他brand 例如vans Nike個啲咩size?
感激
free return 同shipping 架咩
Axel uk 9.5
平時nike 就著us10.5 /11
但我對Stan smith就us10
如果兩個碼取捨eg 9/9.5
我會勸你揀大d 因為可以加鞋墊
所以咪話預左要跌錢先搵得岩真正size
其實買大加墊都好,呢類鞋個底咁硬,加墊軟返D舒服少少
唔該晒ching
連卡佛好似有得試,不過反正有free return上網買都好方便
Lane Crawford 有少量款試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞