Outlook eDM 服務問題

7 回覆
0 Like 2 Dislike
平時公司要send一d eDM比一d指定客戶
關於公司一d服務更新
咁呢d指定客户數量就幾十個
因為要attention返佢個名對應返佢地email
咁我就要整幾十個email出黎
但好浪費時間
同埋可見將來個數量會愈來愈多

公司個email係用outlook
想問下outlook有無d 類似microsof mail merge既功能
可以一個database input入去
就可以gen到唔同人配唔同email既格式
我上網研究過下好似有VBA既email功能可以整到
但自己唔識VBA
如果搵公司整
係應該搵咩類型既公司寫個extension?
$1000 consulting fee
$10000 教你整
salesforce, mailchimp
用網上啲mail service啦,好多都可以做到set variable,不過要比錢咁解
thanks brother
基上上自己都研究到呢個option
只係自己唔係IT又無其他同事幫到手
所以諗緊會唔會搵vendor方便d
你有budget咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞