死神入面最型既卍解是咪呢個?

329 回覆
129 Like 74 Dislike
佢最on9係收走b同m佢明明都唔洗用呢兩條友既力量都夠做
結果佢最尾收到既力量全部都冇用過
尤其隻雀同女(?)武神完全無解結果只能收得咁on

開始嗰陣都諗緊到底一護要點打殘火太刀
曲線要講明
明明話全能全知但係夾硬比人上debuff
其實都證明藍染有幾屈….
但亦間接證明藍染又係輸on9
不過久保明顯就係科學至上,浦原點都唔會輸
叫涅條虫出黎
佢畫完死神之後因為隻手既問題休養左好耐,好似都係d漫畫家長期勞損既職業病?近年休到咁上下先肯返jump畫下burn the switch試返水溫,我諗完左呢部睇心情先決定繼唔繼續都係因為手傷既原因,估計都未必再會咁易開長篇週刊連載
但二擊一殺比藍柒笑靈壓唔夠比就無效,咁睇飛彈都唔係好雞姐
拜勒岡能力本身又係離地,唯有劇情殺
呢度我有少少不滿
好歹都一刃,始解就對付到
個咁有魅力既角色一有戲就gg
反而久保留返赫麗貝兒無死,一刃斬一下就死左
血戰篇其中一個大問題
夢想家,神之使者,奇蹟,全知全能,一堆離地敵人,全部都只能夠劇情殺,見到雨龍話有支箭可以停滅卻師能力,真係同刃牙搵個阿婆咀贏武藏一樣,始終係怪物級大boss,比d說服力好喎
其實本身都有埋雨龍伏筆,聖別無效
結果又係冇意義………..

如果唔係有咩特別,又駛乜將佢留喺身邊監視
就連監牢都講過佢既箭應該要比佢強
結果最後又係乜都冇講

動畫想好架話真係一大堆野要改
格硬講就係
1. 1刃無心打
2. 春水有總隊長後補實力
3. 官方小說有提到十刃排名唔關強度事(我知好弱智 但98真係咁兜)
結論就係隨藍染喜歡
其實呢樣係真,就好似個廢物八爪魚都做過六刃
都幾明顯唔夠七八刃打
返睇咗死神4-5次,都係唔明到底友哈巴赫係喺邊個時間招攬星十字騎士團 (雨果同巴茲個段)
但呢隻野小說度又吹返 講到好勁勁咁
咁佢個能力上限又真係幾高
我覺得第二刃是最勁
個個同藍染打嘅都係交下戲詐死就算
係銀認真打先死
牙密吹到0刃但又唔見得有幾勁
藍染個聲優 配藍染呢個反派一流
其實一刃應該真勁 只係低防同遇着京樂
嗰堆老豆型男聲優都係咁架啦
速水、中田、小山
佢無心打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞