人類係未永遠都要戴口罩?

300 回覆
719 Like 20 Dislike
戴口罩唔係有安全感啲
而係真係安全啲
相信好多人喺19年已經習慣咗戴口罩
我唔除都好怕羞
幾好,唔洗俾人睇到甘多表情,打喊露無人睇到
噴定妝噴霧
一早已經無再戴罩

利申:美國jj
冬天戴口罩幾正架
係啲傻閪香港人咁撚鍾意戴口罩咋嘛
好撚似戴口罩萬能咁撚樣
熱撚到仆街個口罩都濕晒啦
仲戴撚住嚟跑步做運動
根本就鳩戴
氣都抖唔到
冇撚咗個功用
班鬼佬笑緊你哋戇鳩咋
驚個感冒驚成咁
係抵鳩你哋死 咁撚配合政府
唔好屌話乜嘢限制令 禁堂食 封K房gym房啦
又係你哋幫手捉人唔戴口罩 影人上網嘅
咁你俾政府借疫情打壓你就唔好撚嘈啦
戴咗口罩好似高人一等咁 做乜撚嘢?
返屋企瞓覺都戴口罩啦咁撚驚

唔好同我講乜撚嘢你唔好戴口罩囉
唔使罰錢我一定唔撚[/s]會戴
講完
條友又唔係外國但咁柒多野講,一味靠啲數字駁你同啲廢老睇完報紙當自己做左有咩分別
東亞病夫做多d運動好過啦
以前有霍亂,經多年都係有霍亂,人類開始打疫苗同注重食物安全,唔通一世唔食嘢!
不朽都唔撚鐘意帶,麻柒煩
19年尾開始出武肺新聞開始多人用,我都懶理
係2月正苦第一次 lockdown全世界走去戴我先焗著走去拎番啲口罩出黎
咁多藍絲口罩廠疫市開廠,唔戴返一排賺下錢下次冇人賣口罩
等新人類出現,進化出天生口罩。
你睇決賽就知
英國已經係無咩人帶
香港人戴到落棺材
北韓
瓦圖瓦魯
0感染
中國都唔使戴喇
我指嘅鋪頭關晒
公司全部wfh 而政府都係叫人留係屋唔好出街
好似聖誕咁 個城冇晒人
你出街就算帶口罩 都根本唔可以好似樓主諗咁
生活如常
再講uk入室內咪一樣係要強迫帶罩

罩又係強迫帶 出街都係冇娛樂
但感染嘅人同死嘅人就多過香港好多
連英國本地好多人都屌政府防疫做得差
你地反而吹奏無視疫情好自由
我就寧願出街帶罩但生活可以如常
諗起睇過有篇漫畫仔講未來某個年代人類社會進展到個嘴=性器官咁私隱,食飯飲水都要匿埋做,然後男主角見到女主角個嘴就好似睇到人走光咁
去到後尾仲好似啲h漫咁要求互揭口罩睇對方嘴仔
啲紋身佬地盤、運輸,直情成個罩除晒,周圍噴煙佢地就唔敢屌。

係咪巴打你個樣太連登?
長期戴口罩嘅危害

Doctors around the world have warned of the risk of “immunity debt,” when a decline in the number of viral and bacterial infections during lockdowns is followed by more sickness once restrictions are lifted.

In a paper published in May in the journal Infectious Diseases Now, a team of French medical researchers suggested that less exposure to microbial agents could create a lack of “immune stimulation” for susceptible people, particularly in children. “The longer these periods of ‘viral or bacterial low-exposure’ are, the greater the likelihood of future epidemics,” they wrote.

https://www.google.com/amp/s/www.nytimes.com/2021/07/11/world/asia/new-zealand-where-covid-19-is-dormant-fights-another-respiratory-virus-and-other-news-from-around-the-world.amp.html
整係射波生意都搵唔少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞