住名逸居入一入黎

28 回覆
2 Like 9 Dislike
恆隆19年樓齡有咩優點缺點內部問題管理公司又點樣
我先
優點: 聽聞荃灣小有既梗廚明廁間隔好
缺點: 近工廠, 外觀舊, 會所設施不足

不服來辯
唔近荃灣西鐵站,唔近荃灣站,唔近大窩口站
黨鐵有咩好, 附近大把巴士搭
認同唔近荃灣大窩口, 半紅不黑
三個字, “半天吊”
兩房超過8M 上車好難買佢
但換樓客有$又唔會揀佢,去曬西站VC
勿自爆
大窩口站行過去其實好快喎
新昌管理過就唔掂
轉左新? 定依家叫新昌
住緊都唔知?我真係唔知而家咩管理公司
sor 冇住緊
如果你要買就祝你好運
廳大房大 明廁明廚 送大窗台 有會所 停車場電梯直達屋企唔洗轉電梯

位置就一定麻麻 3鐵(荃灣、荃灣西、大窩口)都要行
但都叫行到既距離 唔似海濱麗荃景荃威要轉車
都叫荃灣中心 (個人認為荃灣中心係千色店 眾安街 不喜勿插)
*叫近荃灣中心
大窩口去葵賢苑就快
落雨落黨鐵站遮都唔洗攞
名逸居行去M記然後沿住條路去公園/過隧道去粥檔過林柄炎再沿住條路去天橋, 過天橋就到, 真心唔係好遠, 路程比盡10分鐘, 快過荃灣中心去地鐵站
落雨情況你就唔會甘講
荃灣中心落到愉景基本上有蓋行人路
唔係荃中都有得比下話

你唔講埋行上? 落雨你試下地鐵站行上荃中啦咁叻
每日收工地鐵上荃中既小巴都排晒龍

落雨荃灣站行去熊貓沿途都天橋

山上樓點同下面比..
聽過名逸居啲人講
落雨會經熊貓上橋去荃灣站
唔係去大窩口
呢個真心好撚遠喎, 行完荃豐行綠楊
優點:廳大房大廚房大,樓底高,窗台都好大,有自己停車場,外觀ok新,一座3部電梯,每層6戶,等lift好快,停車場係直達,唔洗轉lift

缺點:景觀一般,附近會有工業大廈改建新樓盤,已經拆緊,短期會有小小噪音問題。不過到時有新樓盤又係會帶動呢邊樓價,另外最細要539實用,8百萬中,算比較難入門,3房更加極少放盤

位置我覺得ok,要去地鐵多數去大窩口,其實都係10分鐘。認真你要有取捨,荃灣西果d 2房大概1000萬2房,我睇過無名逸居咁大咁實用,但位置荃灣西就贏咗小小,睇你覺唔覺得比多200萬買新d,同埋其實200萬都好多下。我自己揸車出入,完全無問題,但荃灣西果d樓要揸車就好難搞,停車場月租貴接近一倍仲要無位,仲要兜好耐先走到,名逸居一出就迴旋處,去邊都快

食嘢果d完全無問題,樓下有Aeon,悦來,超多餐廳,再唔係行去大鴻輝都係5-6分鐘內,買餸多數去大窩口街市或楊屋道街市,都超近

利申唔係吹奏,只係住咗6年,分享下
車位幾錢一個月
住東亞花園好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞