[七月新番] 暗黑企業的迷宮 (迷宮ブラックカンパニー)

186 回覆
26 Like 1 Dislike
幾好睇

問題係異世界番太多

我都差少少miss左
把槍笑撚死
其實畀龍女咬下咪充到電
密碼 - qwerty
勇者真係正到CLS
CLS病嬌槍
https://youtu.be/iLFDLEXDoqY
下集好似幾正
屌你條廣告
cls 勁多圖
lag咗
笑笑吓喊咗嘅話題
賣埋廣告

本來以為魔導師係男,但係竟然佢係女?呢一刻資訊量爆炸

一開始有個路人講嘅係第一個版本。
到魔導師出場再講事實,係第二個版本。佢自述:我和被稱做英雄的劍士一起組隊。
果個所謂英雄,放流言話自己打敗咗龍,所以佢先被人稱為英雄?而事實係魔導師單挑打贏龍,魔導師先有資格成為英雄。
個劍士話之後換隊友,魔導師覺得被友情好深嘅同伴背叛,先用結界封印佢。

而知道咗魔導師係女有咩唔同?再回顧成個故事。
劍士係蠻橫或者貪錢嘅人,魔導師實力咁強,仍然願意同佢組隊,又為佢冒險打龍。最後真心換絕情,劍士要人地個女做隊友,換走魔導師。
魔導師話同佢交情好深,會唔會只係友情咁簡單?
而到佢發光要走道別嘅時候,同二之宮講,一齊度過時後嘅時光,好開心。其實,魔導師嘅心願係咪想再見劍士一面?咁就解釋到佢點解要捉二之宮,因為二之宮同佢所想嘅劍士相似。

仲有一個疑問,劍士係點突破魔導師嘅封印?
如果魔導師嘅封印係咁弱,啊貓啊狗,唔識魔法嘅劍士都可以強行解除到,就唔叫封印,攞幾條繩札住劍士咪算囉
劍士係咪好強先可以突破到?如果係咁強,當初接任務打龍,隻龍咁難打,又唔幫魔導師就好顯得好奇怪。

故事看似簡單,但係話中有話。
呢套野好撚正
啲劇情估唔撚到
勇者好正
笑到痴線...扮喪屍開工
利姆成個阿媽咁
今集好好睇
發現啲動物好似全部都有性咁好打耳
魔王好可愛
今集幾好睇但冇咩人講咁
佢嗰啲部分超暖超好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞