許廷鏗真係揀啱自己條路 唔係就會好似胡鴻鈞咁...

256 回覆
4000 Like 28 Dislike
我的離開也是愛
紅歌紅人算係咁
刀削我淨係識化蝶 仲要係翻唱
星煥嗰期頭三隻碟最高汁, 華納依家嗰啲真係差咁啲
講hit歌我的離開也是愛、螞蟻、面具、青春頌嗰啲就似megahit啦
螞蟻實多人識過停半分鐘啦
咁係你嘅偏見啫 林峯同刀削講唱live真係好過好多歌手
jw主頁係咪已經係做節目
佢好似做造星4導師?
出完之後應該再紅啲
唔小心比錯負評你係有道理 幫佢fight埋獎都算係咁
佢自己都覺得自己唔夠班
點樣自嘲
可能同一個醫生
螞蟻同停半分鐘聽一闋歌隔左7年, 樂壇個生態都差好遠
當年都仲好多人唱k, 又有cctvb宣傳(螞蟻我係因為唱k識)
到2018得返賓賓會唱k, 又冇電視宣傳哩個媒介, exposure一定少好多
但嚟緊嘅日子佢做商演嘅話青春頌同停半分鐘聽一闋歌都肯定係歌單鐵膽
而家聲夢嗰班有啲noise
但其實係日日播嚟維持人氣
你好似唔知睇j2定81台會日日都有半個鐘節目講返佢哋啲日常/訪問/幕後花絮
其實都幾撚痴線
如果有睇開都覺得會好審美疲勞

但都預視到簽咗入tvb之後都係好似菊梓喬胡鴻鈞咁
覺得佢係知cctvb同三大破冰就要上返cctvb唱歌所以唔續約
一日未續約一日都有可能唔簽喎
咁大間公司唔係唔明依個道理掛
公司要保障咪簽左先捧
你唔好咁天真就真
商業決定既野唔簽約唔通要同你講人情味
華納之前俾咁大自由度佢 我覺得佢唔要嘅話唔會真係迫
講真 個市場邊容納到咁多男歌手
我係hubert都會忍下氣 食多一陣tvb條水先
華納都算鳩數 資源係有 環境都唔錯
係唔識捧人
牙醫唔唱歌做番牙醫都唔驚冇錢洗啦
洗乜同人爭
假設球記推到新彊棉上去, 而cctvb要求牙醫上, 你估華納會唔會幫佢推job呢
球記幫mike fight到三台冠, 仲有chill club, 勁歌, 仔仔女女730電視exposure
mc就自己衝落mk銀行中心唱歌"我叫mc張天賦, 華納嘅新人"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞