Bidu已全斬,All-in蔚來

584 回覆
71 Like 258 Dislike
守株待兔
哩個成語用得幾好
靠運氣贏嘅錢用實力輸返出去
上面咪有圖show孖幾多
點解要無啦啦假設佢孖30%
佢個197%係based on 佢係富途所有既資產計出黎
所以如果係2500股,咁佢係富途應該係得返唔夠一球
而佢尋晚先平倉,唔會已經即刻轉左錢走

除非你認為佢之前轉走左一球返銀行,平時長期係富途孖展俾利息
係咪已firm 左呢個post 已完
Nio 全斬?
睇返哩段留言真係好諷刺,
瘋狂自打嘴巴
All-in蔚來

其實2500/5000股都係上面位巴打鳩估
但講講吓大家當咗真
用返佢講出來既幾個資料計
FUTU成本$40-50 (當佢avg$45)
賣出左既股賺左USD $200k
依家持股得返43.75%

粗略計佢依家應該得返二千股鬆d
2500係計多d俾佢
其實當自己買中隻幾年前嘅tesla,跌破支持位咪止盈啱價再入咪得,贏嘅錢輸返哂咁樣好咩
今日港股中資股又大跌今晚futu唔知又跌幾多呢?
撞車死人喎
佢futu本身成本係4x
但之前高位走過 所以應該低d
佢有隻係做到0成本 唔知係咪futu
唔可以用170%去計,佢賣左大半降左成本所以先去到170%
你可以計佢每股賺約$45,Total賺左$200,000
所以佢高峰期持股應該大約=200,000/45=4500股 (同上面巴打講既5000接近)

就當佢5000股,依家=5000X43.75%=2187.5股
計多d俾佢當佢2500股,市值=2500X$91=USD$227,500

再除返孖展1.97倍,個本大概=$115500鎂
Profit 200,958鎂金係172.5%
Cost係200,958/1.725=USD 116,497
持倉市值:200,958+116,497=USD 317,455
197.15%孖展
全倉現值:317,455/1.97=USD 161,145
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞