[Oil colour] 油畫高手入

8 回覆
2 Like 3 Dislike
小弟用咗一排set裝嗰啲用得七七八八
想upgrade單枝咁買下執下
打算primary colours+另外specific幾隻色咁買
上網見到用唔同primary colours溝出嚟嘅palette都有唔同效果

permanent red同phthalo blue 個tinting power都幾勁
想請教下各位手足有無特別推薦邊三隻primary colour?
同埋想問下係咪有邊啲色係溝唔到需要另外買? (eg: viridian/magenta?)
感激不盡
會員編號:#63311
會員註冊日期:2016/12/11
入 LIST 原因:對暴動罪判囚女子留言表示:「唔搞事咪唔使入去受」,近日又對被捕同路人幸災樂禍。

https://bit.ly/lihkg_on9_list

估唔到五毛都鍾意畫畫
單機啦屌你老母戇鳩仔
你老母比狗屌 冚家剷啦柒頭
仆街死啦 你老母臭閪 on9仔
pish
都係果啲
Ultramarine
Cobalt blue
Permanent yellow
Cadmium yellow
Cadmium red
Alizarin crimson
鮮度 亮度越高越冇得溝
總之你見到series越高即係唔會溝得到
我愛你
記得買埋earth tone
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞