[回帶]DSE雞必睇!借屍還魂!HKUE傳銷殺入教育界

115 回覆
45 Like 7 Dislike
本大俠曾經係一間教育黑店HKUE(AMEC,ACEC,動向教肓中心,亞洲管理教育中心都係呢間野)做過幾個月野,本身係諗住賺下外快,又可以幫下人,咁咪試下囉,點知原來入黎呢間公司收學生既方法係極度下賤,無恥,而且係100%欺詐!我相信君子愛財,取之有道!本大俠一生行俠仗義,慷慨好施,抱打不平,!寫呢個BLOG既目的,就係正值而家呢個暑假旺季(相信大家收到好多黑店GA問卷電話),拯救各位學生逃離祿山之爪,以免跌入無限輪回既18層無間地獄!

其實呢,呢間HKUE黑店(別稱ENG同COM) 好出名架啦!有幾出名?大家不坊問下大番你幾年既師兄師姐,基本上個個都聽過地既大名架啦! 出名在於咩?一字記之若,狗!無錯,就係狗!仲要係狗到無論!狗到係入面做野既人已經將道德,人性,良心,放哂係資源回收箱,仲要係永久刪除..............

首先同大家講下呢D黑店點玩法先,以前佢地ENG就最鐘意玩層壓式傳銷,其實即係水魚昆水魚,佢地好鐘意係扮有暑期工,有工介紹比D會考生,但其實就係請你入去做課程SALES,目的就係叫你入黎做野,洗9你腦,呃你去財仔借錢讀D垃圾課程,之後再叫你呃9D同學!本大俠當年都比過呢D傳銷上線游說過.仲要D理由係基本上侮辱緊我既智慧!佢地最鐘意講,你唔讀過,邊有說服力叫人讀呀?本大俠當年心諗,咁係咪要住半山先可以做地產經紀?做棺材SALES係咪要訓開華人永遠記念墳場?但可惜有我精密頭腦既人真係唔多,同我同期入職既會考生有8,9成人比佢地昆9左,呢D玩法變相咪1個傳20個,20個傳200個囉!到最後個名玩到1,2年臭哂,就改名囉!又當自己係新公司,再昆其它人!(大家有上過去HKUE不坊問下D SALES有無卡片,佢地唔會比到你架,因為2,3個月佢地公司就要改一次名,之後就唔會認自己係ENG,真係人無恥,便無敵!) 同埋保守估計佢地呢10年昆左起碼有10萬個人,其實以前上過哂新聞,上過哂雜誌架啦!大家可以睇下!
more

唔識太多呢方面,等人補充喇
不過我想講
政府認証=/=有用
出到嚟都係揸兜
讀嚟有咩意思
有用+實習
咁出嚟嘅才子才女做緊咩呢?

創業做老闆!好勁
一睇就知唔係老豆老母比錢喇
自己變錢出嚟
仲要一睇就知國際知名大企業喇
創辦人呢個名又係幾型嘅
代表咩?自己諗喇

服務母校

服職米芝蓮兩星級/世界百大餐廳!

於大量不知名網站避謠
仲有如果上去其他forum見到講hkue
你會見到係冇舊會員讚
得班新注冊/非活躍會員出嚟話間嘢好
代表啲咩???
推撚到放榜個日
push 唔好讀呀 利申做過
而家呢斑無恥傳銷撚轉左新既拉水魚方法,佢地而家係好鐘意昆鳩啲 DSE考生考DSE前去做問卷(無錯,好撚煩個啲) 昆鳩咗你電話之後,斑傳銷撚就會冒充社工/本地大學升導組嚟昆鳩你上HKUE再SALE過. 最好笑係,我今日上去聽完,發現佢地D課程同以前係99%相似,都係垃圾課程!果然一日係騙子,一世都係騙子!
有個傻仔fd讀到洗哂腦
乜鳩塔斯曼尼亞大學好出名?
個個老闆都識?

識......識你班友夠蠢夠垃圾囉
留名等睇其他過來人
留名等睇其他過來人

好似sale多
啲mk冇isp冇上呢度
Lm
此帖必火
此帖必火

有frd做緊...
有frd做緊...

Lm
有fd做過
比佢帶埋上太子既office
果到一檯檯全部都係比人帶上去既學生
聽聞帶我上去果個好似真係讀左
依加好似收左皮
真係蠢少少無思考能力既人先會比人呃
有fd做過
比佢帶埋上太子既office
果到一檯檯全部都係比人帶上去既學生
聽聞帶我上去果個好似真係讀左
依加好似收左皮
真係蠢少少無思考能力既人先會比人呃

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞