新【已婚/將會結婚/離婚人士】分享快樂、分擔壓力post(40)

612 回覆
6 Like 0 Dislike
好好傾下,但唔好期望佢會改
睇你甜蜜定義

如果仲想100%keep到好似拍拖咁,無乜煩惱,日日風花雪月,就一定無可能。

但如果互相扶持,互相包容=甜蜜,就就靠大家努力
其實佢對你好唔好,真係得你一個人知。

我自己覺得如果行為上對你好,係得把口臭,其實可以試下turn下自己心態
你都識講10年喇
你識左咁耐嘅人唔好期望會變喇
你忍到可以忍一世 但中間嘅不甘心係會累積嘅
遲早會有爆發點

我老公都係EQ極低
因為d小事搞到上法庭
已經決定左離婚了
雖然仲有小朋友嘅事要搞
但離開佢成個人輕鬆晒
之前發現老公零晨訓唔着話悶搵個女同事傾計, 個女同事又會收工同佢講咁, 小小曖昧, 我發現左之後老公作故仔灑我, 吹到天上有地下冇, 後來件事篤爆左先say sorry, 我話要離婚, 佢又喊曬口求我原諒話唔可以冇左我同個女

早兩日又發現佢fruit第二個女同事, 又叫人女神又話自己早收工想約人岀黎飲野, 仲要冇同我講過, 覺得佢好嘔心, 其實我真係唔知自己做錯左咩令到佢要做D不斷傷害我既事, 如果覺得唔啱咪分開各自各生活, 但佢又唔願分, 我仲辛苦

最近又發現佢講野好多時前言𣎴對後語, 應承左我做D野又唔做當冇事發生

真係心好攰, 依加見佢前面憎佢後面, 暫時諗左條路, 當報復又好咩都好, down左幾個交友apps, 積極減肥扮下現, 諗住搵到個啱既就唔再理佢, 個女都唔會比佢見, 想今個星期自己申請單方面離婚, 兩年後就同呢個人斷

好似好偏激但我都唔知可以點

試過傾過好多次, 但都冇用, 只想快快分開重新開始
佢成日話份工好大壓力, 我都唔敢煩佢咁多, 屋企野同個女冇咩都自己攪, 但佢咩壓力大到仲有時間成日fruit女同事
佢唔覺得自己咁算有偷食, 佢覺得搵女同事傾下計飲野好正常咁, 唔知咩歪理, 唔知點解成日要做D傷害頭家既野
呢個年頭擺酒煩到仆街
爭小朋友呢方面我又唔擔心, 平時都係我湊個女, 個女痴我痴到乜咁, 照顧飲食陪玩報學校所有所有都係我攪, 佢冇乜點理, 每日最多對住個女個零鐘陪玩下放假時如果我冇安排family活動個女會去爺爺嫲嫲度佢連湊都唔洗湊見都唔洗見, 加上佢之前試過郁手打我社署有紀錄, 所以膽養費呢邊我都唔擔心, 我係擔心個女冇老豆姐, 我已經cap底曬佢呢幾次fruit女WhatsApp record, 有咩比埋法庭點都係佢唔著數
衰老豆就唔要都罷啦
搞lunch 囉,輕鬆啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞