Facebook Twitter Google 向港府發信 指可能停止在港服務

1001 回覆
1358 Like 11 Dislike
唔止IT啦
好多行業當IT運作唔到,成間公司都收得皮
你叫Deliveroo同Food Panda送外賣都搞唔掂
香港於國家面前無特權
又考第一
應該係停香港Office, 即係冇左cs同sales
佢班仆街轉用阿里雲喇要
你知果3間連幾多野就會知
你除左轉做看更 唔係一定有影響
唔好講明顯係針對soical network啦

唔同情差佬/為死耆傷心都話國安法
一立左第一時間就話警棍係手的延伸打柒google先

我都睇到,三間野都實知
哇,冇咗新聞媒體
冇埋社交媒體
冇人知咩事,香港正式同支那接軌
嚟得比想像中快
要快啲走晒啲錢呀
等睇含指暴插,大量死唔去既中小企真係執7,大公司都大獲外資全面撤G,無資金,投資敢再進入HK, 暫時諗到係咁多
mewe都要用cloud嫁
無左三大cloud 8成網站都無得你用
你大我呀?
快撚D走啦 屌你老母
香港開係變負價值
人工要貴過支那(文員仔)
需要嘅人可能又多啲(法律)
比高層嘅津貼跟香港物價可能又要多啲(租樓津貼)
無曬地利優勢我返支那搞可能直接平一半
起底法唔係拉鳩起底果個
而係去搞鳩間平台,笑撚死人
有人起底你叫佢del其實係無問題,問題係條法會告埋間公司依下痴線
我點撚知有咩人會係個平台起人底,亦都唔會下下del得切
同國安法一樣,有咁模糊寫得咁模糊,以後就可以任砌
一單起底案就罰幾廿萬,2單就1球,任罰唔嬲
Gogogo
睇你開D po你似輕度弱智
因為老細知道,大陸人做野同香港人做野係有分別
Excel香港人都未用得掂,何況大陸人,想玩尻自己咩

外資只要聽話,請一批就夠
黨幾時用法律對付你?就係你唔聽話個時,聽聽話話咪無事

雖然我都想睇google撤走,唔知點解覺得無乜可能
買到但冇play store
移民未
無ig
kol末日
到時仲有邊個買樓
即刻成個香港d 黎生乜生工都唔洗翻,即刻被罷工可以上街,仲快過2019年時候揸住塊牌係街邊勸人罷工既速度。
超過9成大中小型公司都依賴google
cloud architect又可以呃一筆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞